El delegat territorial d'Ensenyament Carles Vega demana lleialtat institucional a Marc Solsona

Edifici de Cal Duch en el que començara el curs el nou Institut de Mollerussa
photo_camera Edifici de Cal Duch en el que començara el curs el nou Institut de Mollerussa

L'alcalde de Mollerussa Marc Solsona, anunciava aquest dimarts, que el nou institut s'ubicaria provisionalment a Cal Duch, malgrat comentar que ell no havia de ser el que donés a conèixer aquesta informació, i que responia a les preguntes dels periodistes. L'alcalde remarcava que l'Ajuntament ha complert amb el que li va demanar Ensenyament, que va ser l'habilitació de la planificació urbanística per poder fer el nou centre.

Però a hores d'ara el consistori no pot posar els terrenys a disposició d'Ensenyament perquè encara s'està negociant amb els vuit propietaris de les finques, la formula pel traspàs de titularitat

Per la seva banda el delegat territorial d'Ensenyament Carles Vega, en declaracions a Territoris.cat ha volgut remarcar que el Govern no pot plantejar cap projecte sense tenir la garantia de disponibilitat dels terrenys, i en aquest moment Mollerussa no la té. Per altra banda Vega a assegurat que no entenia la precipitació per construir aquest nou INS, motiu pel qual els plantejaments no han estat els més adequats.

Terrenys en els que es preveu construir el nou Institut a MollerussaEl responsable d'Ensenyament ha afegit que Marc Solsona havia de respondre amb lleialtat institucional i complir amb la seva responsabilitat, ja que des d'un principi existia una certa indefinició en el projecte.

Vega ha assegurat que a hores d'ara el que toca és donar resposta a les famílies, tot i que, agraeix a l'Ajuntament la disponibilitat per cedir l'espai de Cal Duch, que amb una petita inversió es podrà adequar per acollir l'INS el pròxim curs. Però afegeix que l'equip tècnic d'Ensenyament haurà d'estudiar de quina manera s'afronta el projecte definitiu i quines seran les característiques de la construcció. Segons Vega, l'opció de barracons prefabricats podria representar un inconvenient a l'hora de desplegar el projecte definitiu.

comentaris