29.11.2022 |
Territoris.cat

Els Cascos Blancs a Síria, premiats als Reconeixements Ànima Ciutat de Mollerussa

El director de l’ONG a Alep, Raed Al Saleh, recollirà el guardó el 5 de novembre a la vetllada solidària a favor del CIS Àngel Olaran i a la qual s'han apuntat ja més de 400 persones

Mollerussa premis ànima interior
Marc Solsona i Josep Maria Pujol, amb l'escultora Marta Tarragona
Els Cascos Blancs a Síria, premiats als Reconeixements Ànima Ciutat de Mollerussa

Els Reconeixements Ànima Ciutat de Mollerussa, impulsats per l’Ajuntament de Mollerussa i el Centre d’Iniciatives Solidàries Ángel Olaran, premiaran la tasca humanitària de l’ONG Defensa Civil Siriana, coneguda també com a Cascos Blancs. L’alcalde Marc Solsona i el president del CIS Ángel Olaran, Josep Maria Pujol, han donat a conèixer aquest matí el veredicte del jurat d’aquests guardons que, amb caràcter honorífic i anualment, tenen per objectiu premiar la solidaritat tant en l'àmbit internacional i com també en el territori més proper.

La iniciativa reconeixerà també cinc entitats o persones del territori que destaquin per la seva trajectòria

El jurat ha considerat que els Cascos Blancs, una ONG que es va crear ara fa 3 anys i que està formada per més de 3.000 sirians de diferents àmbits socials i professionals, mereix aquest reconeixement per la tasca humanitària que duu a terme al seu país on, arriscant la seva vida,  han salvat 60.000 persones entre les víctimes de bombardejos. Són ciutadans voluntaris organitzats i entrenats per a la recerca de supervivents entre  les runes dels edificis destruïts per les bombes d’una guerra que fa 5 anys que devasta el país, una labor que mereix reconeixement, segons el jurat del guardó, format pel rector de la Universitat de Lleida, Roberto Fernández; el fundador director de l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona, Joan Josep Guinovart, i el director general de Cooperació al Desenvolupament del Govern de la Generalitat, Manel Vila, juntament amb Marc Solsona i Josep Maria Pujol. 

L'escultora Marta Tarragona ha creat el guardó que representarà el premi

Els Cascos Blancs va ser una de les candidatures proposades per al Premi Nobel de la Pau que finalment va ser pel president de Colòmbia, Juan Manuel Santos. Serà el director de l’ONG a Alep, Raed Al Saleh, l’encarregat de recollir el Reconeixement Ànima Abba Melaku el pròxim 5 de novembre en el marc del sopar solidari que organitza l'ONG Centre d’Iniciatives Solidàries Ángel Olaran des de fa 9 anys a benefici dels projectes que duu a terme aquest missioner basc a Etiòpia. La vetllada, el ritme d’inscripcions a la qual va a bon ritme, ja que ja hi ha més de 400 persones apuntades, també servirà per lliurar el Reconeixement Ànima d’Honor Àngel Pujol a 5 entitats o persones del territori més proper que hagin destacat per la seva trajectòria o pel seu treball en l’àmbit cultural, esportiu, educatiu o solidari.  

La roda de premsa també ha servit per mostrar el prototip del guardó en el qual està treballant Marta Tarragona, del Centre d’Expressió Artística el Solaç, representant l’ànima del premi a través d’una figura andrògena i amb els trets poc definits.

Els Cascos Blancs a Síria, premiats als Reconeixements Ànima Ciutat de Mollerussa
comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement