19.08.2022 |
Territoris.cat

Els grups de l'oposició presionen amb l'austeritat a l'Ajuntament de Mollerussa

Un altre dels punts de l'ordre del dia, motiu de discussió, va ser el plec de condicions per la gestió del Bar del complex de L'Amistat, que estableixen un període de concessió de vuit anys i una inversió de 68.176 euros en millores de l'espai, que haurà de dur a terme l'adjudicatari
Cafeteria del complex de L'Amistat de Mollerussa
Cafeteria del complex de L'Amistat de Mollerussa
Els grups de l'oposició presionen amb l'austeritat a l'Ajuntament de Mollerussa

Els grups de l'Ajuntament de Mollerussa, PP, PSC, i ERC van tornar a girar l'esquena a les propostes financeres de l'equip de Govern que s'ha vist obligat a negociar una nova operació de crèdit, per sanejar l'economia. En el decurs del Ple que es va celebrar el passat dijous, es va aprovar una operació d'1,5 milions d'euros, amb els retrets de l'oposició en bloc.

Els portaveus, Engelbert Montalà d'ERC, Joel Bastons del PSC, i Joan Simeón del PP, van ser contundents i unànimes en criticar la situació econòmica de l'ajuntament de la capital del Pla d'Urgell, i demanant mesures d'austeritat i control de la despesa. Montalà exigia que es prioritzés el pagament a proveïdors, Bastons destacava que els bancs ja no tenen confiança en el consistori,Simeón etzibava que no estava disposat a donar suport a més endeutament, si no es posava sobre la taula un pla de contenció de la despesa.

Ple Ajuntament de Mollerussa 16 de juliolEls portaveus van destacar la importància del pagament a proveïdors, que ascendeix a prop de dos milions d'euros, segons els regidors del PSC Alonso Sòria. Pels membres de l'oposició la majoria dels deutors són petites i mitjanes empreses de Mollerussa, que amb la situació de la crisi ocasionada per la pandèmia, no haurien d'estar pendents del pagament del seu Ajuntament.

Tots els grups de l'oposició es van oferir per fer un front comú i participar en trobar mesures i actuacions per poder sortir de la difícil situació financera, i l'alcalde Marc Solsona va dir que recollia l'oferiment

La discussió financera també es va traslladar al cost de les obres de la primera planta de l'edifici consistorial que s'ha reconvertit en l'oficina d'atenció ciutadana (OAC), un projecte que segons el regidor socialista Alonso Sòria, havia superat el pressupost inicial en més de 80.000 euros. El portaveu popular també va afegir que considerava que no era el moment de fer aquesta obra, que ara ha deixat altres espais del consistori per acabar. L'alcalde Marc Solsona va respondre que la remodelació no va afectar tan sols al nou espai, sinó que van haver de reubicar els llocs que ocupaven les antigues dependències, i això també tenia un cost, encara que no fos directament de l'OAC.
Terrenys Industrial Ronda Ponent Mollerussa

Nou polígon industrial en la Ronda Ponent

La sessió plenària va aprovar per unanimitat el projecte del nou polígon de 15 hectàrees, que facilitarà l'expansió de les empreses ja presents o la instal·lació de noves. Tot i el suport dels grups municipal, van demanar celeritat i controlar la possible saturació de mobilitat que generi aquest fet a la zona, que connecta amb l'autovia A-2 i amb les carreteres a Torregrossa i les Borges Blanques.
 

Concurs per adjudicar la gestió del bar de L'Amistat

Un altre dels punts de l'ordre del dia, motiu de discussió, va ser el plec de condicions per la gestió del Bar del complex de L'Amistat, que estableixen un període de concessió de vuit anys i una inversió de 68.176 euros en millores de l'espai que haurà de dur a terme l'adjudicatari. Joan Simeón del PP, es va abstenir en considerar que el projecte havia de recuperar els espais originals que es van separar amb una vidriera, per poder fer activitats per a tots els públics. Per la seva banda el socialista Joel Bastons també es va abstenir en considerar que el projecte era poc ambiciós, ja que L'Amistat s'hauria de convertir en un local de referència del dinamisme cultural i social de la ciutat, com tenen altres capitals de comarca. El republicà Engelbert Montalà va votar en contra, en considerar que una concessió de més de quatre anys no és admissible per a un equipament de titularitat municipal.

Els grups de l'oposició presionen amb l'austeritat a l'Ajuntament de Mollerussa
comentaris