Els ratpenats protagonistes del Dia Mundial de les Zones Humides a l'Estany

Els ornitòlegs d'Egrell van observar un exemplar de gralla de bec roig, poc comú en l'hàbitat de l'Estany, una espècia que eleva a 250 les que habiten a la zona humida del Pla d'Urgell

Eva Reñé i Josep M. Huguet presenten el programa
photo_camera Eva Reñé i Josep M. Huguet presenten el programa

L'Estany d'Ivars i Vila-sana commemorarà aquest diumenge 5 de febrer el Dia Mundial de les Zones Humides, una jornada que estarà dedicada al ratpenat, uns mamífers que tenen una important presencia en l'entorn del Parc Natural.

Segons va explicar la tècnica del Consorci de l'Estany Eva Reñé, en la zona humida s'han observat onze espècies de ratpenats diferents de les trenta-tres que hi ha a Catalunya. Per aquest motiu es va decidir de dedicat la jornada a aquest mamífer, organitzant un taller de construcció de caixes niu pels ratpenats.

Activitats del Dia Mundial  de les Zones Humides de 2014 a l'Estany d'Ivars i Vila-sana.L'activitat començarà a dos quarts d'onze del matí amb una breu sessió teòrica sobre aquest mamífer. Posteriorment, els participants a l'esdeveniment podran visitar les caixes-niu que estan situades en punts estratègics de l'estany i també se'n col·locaran altres de noves. El Consorci pretén donar a conèixer aquest mamífer volador i el seu hàbitat i, alhora, afavorir-ne la població. La jornada conclourà amb l'alliberament de fauna autòctona procedent del centre de recuperació de Vallcalent.

Reñé va explicar que recentment els ornitòlegs d'Egrell van observar un exemplar de gralla de bec roig, poc comú en l'hàbitat de l'Estany, una espècia que eleva a 250 les que habiten a la zona humida del Pla d'Urgell.

comentaris