27.11.2021 |
Territoris.cat

EquiMollerussa posiciona la capital del Pla d’Urgell com a referent de l’equitació i l’hípica a Catalunya

Inauguració EquiMollerussa a l'INS Mollerussa primera Fira del Cavall 1
Inauguració EquiMollerussa a l'INS Mollerussa primera Fira del Cavall 1
EquiMollerussa posiciona la capital del Pla d’Urgell com a referent de l’equitació i l’hípica a Catalunya

L'INS Mollerussa de la capital del Pla d'Urgell es converteix aquest cap de setmana, del 4 al 6 de maig, en referent nacional i internacional del sector eqüestre, amb la celebració de la primera edició del certament EquiMollerussa. Un concurs de morfologia equina i Fira del cavall que reuneix una setantena de criadors procedents de Catalunya, Espanya, França, Suïssa i Guatemala, que presentaran al voltant de dos-cents animals.

Els creiadors que participen en la Fira EquiMollerussaAquest divendres ha tingut lloc l'acte inaugural del certamen, en el que han participat el president de la Diputació, Joan Reñé, l'alcalde de Mollerussa Marc Solsona, acompanyats del president del Consell Comarcal Joan Trull i el director de Fira de Mollerussa Poldo Segarra

Joan Reñé va ratificar el compromís de la institució provincial en aquest projecte que vol posicionar definitivament Mollerussa com a referent de l'equitació i l'hípica de Catalunya. Ens hem abocat tots i ens continuarem abocant

El president de la Diputació, va emmarcar el certamen dins un projecte més ampli que té com a finalitat un centre de referència en l'àmbit català i ha recordat que des de la Diputació hem plantejat amb la Universitat un equipament que acabarà sent un annex dels hospitals veterinaris projectats i que acabarà de completar el construït ja i en funcionament al Campus d'Agrònoms i el que es construeix a Torrelameu.

El públic participa del concurs EquiMollerussaPer la seva banda l'alcalde de Mollerussa Marc Solsona va manifestar que som i volem ser referents en l'àmbit d'hípica i equitació, un esdeveniment que en opinió de l'alcalde obre possibilitats i potencialitats per desenvolupar altres activitats donant ús així a la inversió important en adequar instal·lacions que s'ha realitzat en l'entorn de l'Institut Mollerussa.

Solsona s'ha referit a les aliances en aquest sentit establertes amb la Diputació de Lleida, l'Institut Mollerussa i l'associació ANCCE de criadors de cavalls

El director de l'INS Mollerussa, Antoni Reig es va mostrar satisfet per la millora que suposaran les noves instal·lacions, que permetran una formació de més qualitat, alhora que s'ha mostrat sorprès per la bona participació i ha agraït l'assistència de gent de llocs com França o Portugal.

Inauguració EquiMollerussa a l'INS Mollerussa primera Fira del Cavall Texte​Per la seva part, Jordi Pifarré, representant del col·lectiu de ramaders i col·laborador en l'organització, ha recordat que les proves del concurs de Mollerussa són puntuables per al Saló Internacional SICAB 2018 a Sevilla.

El certamen EquiMollerussa ha obert aquest divendres al matí la seva primera edició i durant la primera jornada s'han portat a terme proves de morfologia. D'entrada gratuïta, el públic visitant va gaudir també d'un espectacle de doma en llibertat a càrrec de Santi Serra i Sercams Shows amb Ments Unides.

EquiMollerussa està coorganitzat per la Diputació de Lleida, l'Ajuntament de Mollerussa, l'Institut Mollerussa, l'associació ANCCE i Fira de Mollerussa.
 

EquiMollerussa posiciona la capital del Pla d’Urgell com a referent de l’equitació i l’hípica a Catalunya
comentaris