28.10.2021 |

ERC, PSC i PP a l'Ajuntament de Mollerussa discrepen amb l'optimisme de Marc Solsona

Joan Simeón asegura que 'no podem tapar ni un forat i ens posem a fer volar coloms amb estratègies pel 2025, quan en realitat les estratègies imprescindibles han de ser les del 2021 i el 2022, les solucions imminents i reals que necessita la ciutadania'
Marc Solsona, Mollerussa Avui @JordiBonilla
Marc Solsona, Mollerussa Avui @JordiBonilla
ERC, PSC i PP a l'Ajuntament de Mollerussa discrepen amb l'optimisme de Marc Solsona

Els portaveus dels grups d'ERC, PSC i PP, Engelbert Montalà, Joel Bastons i Joan Simeón, han lamentat l'optimisme de l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona en el marc de la xerrada Mollerussa Avui, que va dirigir  a la ciutadania el passat divendres. Els tres portaveus coincideixen en afirmar que projectar el futur de la ciutat és del tot positiu, però en la situació actual, les prioritats dels responsables polítics han de ser més immediates, perquè la ciutadania les necessita.

El portaveu del grup d'ERC, Engelbert Montalà lamenta que en l'exposició de l'alcalde no dediqués més temps a la situació d’emergència econòmica de la ciutat i centres la seva intervenció en inversions de caràcter privat en espais públics.

La ciutadania de Mollerussa necessita fotografies reals de com estem ara per resoldre els greus problemes del dia a dia i no visualitzacions del 2025 que semblen més l’inici de la campanya electoral. La despesa disparada, els crèdits per fer front al pagament a proveïdors, la pujada de l’Ibi i la precària situació visual i de mobilitat de Mollerussa van ser les grans absents. 

El portaveu del PSC, Joel Baston per la seva banda manifesta que celebrem les inversions per part de la Generalitat a la nostra ciutat com l'Àrea Bàsica Policial (ABP),  però no són inversions de fons propis de l’Ajuntament. A Mollerussa fan falta més places municipals i davant de la inacció d’aquest equip de govern els últims deu anys ha hagut de sortir la iniciativa privada per donar resposta a la manca de places. Demanem a l’Ajuntament que mitjançant un conveni pugui concertar places a la residència.

El que fa falta a Mollerussa és menys somnis a llarg termini i més posar recursos i voluntat  i lideratge en solucionar els problemes reals de la ciutat ara com ara, com el mal estat dels carrers i voreres, els problemes de jardineria i neteja de la ciutat, els parcs infantils i les zones verdes...

Les xifres econòmiques no són la realitat de Mollerussa, el pla de barris va costar 1,5 milions de fons propis a l’Ajuntament, avui dia es deu més 1,5 milions del crèdit que es va demanar pel pla de barris és a dir en comptes de pagar el pla de barris, es van pagar d’altres coses. Els socialistes demanen un pla de xoc de reducció de despesa corrent i de personal  per poder optimitzar l’administració de l’Ajuntament i no fer despeses innecessàries. El deute bancari del 2021 és el mateix del 2019, és a dir que no s’ha amortitzat res, hem hagut de demanar diners per amortitzar deute.

Per part del PP, el regidor Joan Simeón va etzibar que no podem tapar ni un forat i ens posem a fer volar coloms amb estratègies pel 2025, quan en realitat les estratègies imprescindibles han de ser les del 2021 i el 2022, les solucions imminents i reals que necessita la ciutadania, que ha de fer front a les conseqüències de la pandèmia.

Simeón assegura que Mollerussa necessita urgentment una auditoria, que reflecteixi la situació actual de les finances, si no, no en sortirem, perquè el volum de despesa és més gran que els ingressos, i si no es prenen mesures de contenció econòmica la situació es complicarà moltíssim. Marc Solsona ha dut a terme una gestió que ha perjudicat l'economia de l'Ajuntament de manera considerable, assegura Simeón

El regidor popular considera que l'hi semblen bé els projectes, perquè també cal planejar el futur, però ara per ara els mollerussencs i mollerussenques necessiten respostes més immediates. Per a mostra el pas de vianants de l'avinguda del Canal, davant de l'edifici Sant Jordi, ensorrat i amb una tanca de protecció des de fa setmanes... o potser algun mes

ERC, PSC i PP a l'Ajuntament de Mollerussa discrepen amb l'optimisme de Marc Solsona
comentaris