El ninotaire Ermengol a Mollerussa: "Al final no hem parlat del llibre!"

Presentació del llibre d'Ermengol Tolsà A cop d'humor (o no) 2
photo_camera Josep Anton Pérez i Ermengol a la presentació del llibre 'A cop d'humor (o no)' a la Biblioteca Comarcal Jaume Vila de Mollerussa

La terrassa de la Biblioteca de Mollerussa va acollir aquest dijous 13 de juny a les 8 del vespre la presentació del llibre 'A cop d'humor (o no)' (Editorial Fonoll) de l'humorista gràfic Armengol Tolsà Badia, popularment conegut com Ermengol, en un acte conduït pel director de Territoris.cat, Josep Anton Pérez.

L'artista o -com ell prefereix que l'anomenin- ninotaire, va oferir un seguit de reflexions sobre l'actualitat i el paper que juguen les redaccions dels diaris avui en dia, així com els caricaturistes, tot anant entre l'anècdota personal i els esdeveniments generals.

Presentació del llibre d'Ermengol Tolsà A cop d'humor (o no) 3L'autor, amb un to directe i sincer que mostrava preocupació per realitat actual, va generar un ambient distès que es combinava entre l'humor, la ironia i la crítica, tal com passa en el seu llibre.

Jo sóc un tio molt seriós i tímid. L'humorista és el que va a buscar la conya directament. Els ninotaires anem a buscar la reflexió. Com que estem fotuts, busquem com fotre al lector

Així és com Ermengol va generar riallades diverses entre el públic, a qui els va confessar, finalment, que tenia esperança, sobretot, en les accions petites de les persones.

A Catalunya ho tenim tot en contra, i malgrat tot, aquesta història és una gran mostra de dignitat

Presentació del llibre d'Ermengol Tolsà A cop d'humor (o no) 4

El públic, acompanyat del vi del Vilosell de Tomàs Cusiné, va escoltar atentament els periples de l'autor, que va posar fi a la cita adonant-se que gairebé havia parlat de tot, menys d'una cosa: 

"Al final no hem parlat del llibre. Però el llibre és fantàstic i està molt bé".

comentaris