Es confirmen els dos primers casos de coronavirus a Mollerussa

L'Ajuntament ha acordat que la Policia Local reforçarà la recerca activa per informar a les persones dels usos restringits de la via pública i també als establiments comercial autoritzats a obrir perquè la ciutadania respecti l’aforament interior i a les concentracions al carrer  es mantinguin les distàncies de seguretat recomanades

 

Salut ha confirmat aquest dilluns els dos primers casos positius de coronavirus a Mollerussa, es tracta de dues persones, amb pronòstic lleu i que es troben confinades a casa seva en permanent contacte amb el Servei d'Epidemiologia i el Centre d'Asistència Primàri (CAP) de Mollerussa.

L'Ajuntament de Mollerussa ha reunit aquest dilluns, amb caràcter d'urgència i via telemàtica, el comitè del Pla de Protecció Civil Municipal, en el decurs del qual s'han acordat diferents mesures de seguiment de la situació.

El consistori de la capital del Pla d'Urgell ha decidit reforçar la comunicació cap a la ciutadania perquè facin un aïllament domiciliari responsable i només surtin de casa en els casos que estan determinats per Salut

Així mateix, també s’ha acordat que la Policia Local reforçarà la recerca activa per informar a les persones dels usos restringits de la via pública i també als establiments comercial autoritzats a obrir perquè la ciutadania respecti l’aforament interior i a les concentracions al carrer  es mantinguin les distàncies de seguretat recomanades. Una altra de les mesures que s’han acordat ha estat desactivar la zona blava fins a nou avís i mantenir la supressió del mercat setmanal mentre duri l’emergència.

Cal recordar que des de l’Ajuntament s’ha activat un servei, Ajude(M)ollerussa, per assistir a les persones vulnerables, ja siguin persones grans o col·lectius de risc, afectades per les mesures adoptades per la Generalitat amb l’objectiu de prevenir l’expansió del coronavirus.

La voluntat és coordinar l’ajuda que aquest col·lectiu pugui necessitar i fer-ne les derivacions als serveis adequats sempre aplicant els protocols vigents per tal d’evitar riscos de contagi 

Per això, es posa a disposició de les persones que ho necessitin un telèfon directe i és el 676 289 571. També s’ha fet una crida per trobar voluntariat.

Aquest nou servei se suma també a les mesures adoptades dins el Pla de Protecció Civil de Mollerussa activat el passat dimecres per afrontar, també en l’àmbit municipal, el control de l’expansió de la malaltia. Cal recordar que dijous passat ja es va activar un canal de Telegram amb el següent enllaç https://t.me/ajmollerussa per tal de mantenir informada a la ciutadania, un canal que se suma als mitjans de comunicació habituals com són la pàgina web www.mollerussa.cat  i les xarxes socials Twitter, Facebook i Instagram.

comentaris