01.12.2022 |
Territoris.cat

Les escoles de Mollerussa celebren el Dia de la Pau

El Teatre L'Amistat acull un acte conjunt, mentre que cada centre celebra amb els alumnes la jornada amb figures, cors i activitats de conscienciació

dia la pau foto familia l'amistat interior
Foto de família de tots els participants a la trobada d'aquest dilluns al Teatre L'Amistat
Les escoles de Mollerussa celebren el Dia de la Pau

Mollerussa ha celebrat aquest dilluns el Dia Escolar de la No Violència i la Pau en un acte conjunt al Teatre L’Amistat, que ha comptat amb la participació de representants de tots els centres educatius de la ciutat.

Després de la salutació per part de l'alcalde, Marc Solsona, s’ha fet la lectura del manifest per part de dos alumnes i s’ha procedit al lliurament per part de les autoritats dels records commemoratius de l’acte als representants de cada centre. La celebració ha finalitzat amb la lectura expressiva del conte L’enemic per part de l’Aula d’Acollida de l’Institut Terres de Ponent i la foto de família de tots els participants.

D'altra banda, els centres han celebrat també aquest dia amb diferents activitats.

L'Escola Pompeu Fabra s'ha sumat amb cors i llàgrimes i treballant el tema dels refugiats 

Així, l'Escola Pompeu Fabra s'ha afegit a la proposta que es va fer des del Pla educatiu d'Entorn, a fer un dia de la Pau ple de cors i llàgrimes, que simbolitzen la tristesa i l'esperança, i que s'ha treballat mitjançant la realitat dels refugiats, segons fonts del centre. 

Cada nen i nena de l'escola ha pintat un cor o una llàgrima i hi ha escrit una paraula de Pau. Amb tots ells s'ha construït mòbils, portant un a la trobada d'escoles que s'ha fet avui a l'Amistat, mentre que la resta s'han penjat al centre, formant un teixit de cors i llàgrimes entrellaçades, simbolitzant la seva solidaritat amb els refugiats.

Durant el matí, han conegut la realitat d'aquests refugiats mitjançant algun vídeo, lectura i altres activitats que han servit per reflexionar sobre el tema i "hem valorat que som afortunats". 

En acabar, el gimnàs de l'escola ha acollit un emotiu acte amb la lectura del manifest sobre la Pau, penjar els mòbils i cantar la cançó "Aleluya" amb una adaptació realitzada pel mestre de música de l'escola.

L'Escola Mestre Ignasi Peraire també ha celebrat la jornada amb un colom tipus titella que "s’han col·locat al dit fent-lo volar en el moment que sonava la cançó Alegria del Circ du Soleil", segons han explicat des del centre.

Manifest de l'Escola Mestra Ignasi Peraire en pro de valors com el respecte, l'amistat o la tolerància

Prèviament, els alumnes de cicle superior han llegit un manifest de Pau que recollia tot un treball de valors com el respecte, l’amistat, la solidaritat i la tolerància.

Pel que fa a l'Escola Les Arrels, un curs més s'ha afegit també a la celebració del Dia Escolar de la No-Violència i de la Pau (DENIP) amb l'organització d'activitats lúdiques i de conscienciació.

Activitats de conscienciació i 'manneguin challenge' a l'Escola Les Arrels

Enguany, el centre ha fet un cor amb figures humanes al pati de l’escola on al mig s’hi podia llegir “PAU”. A la tarda tot l'alumnat del centre ha participat en la creació d'un mannequin challenge.
 

Les escoles de Mollerussa celebren el Dia de la Pau
comentaris