17.01.2022 |
Territoris.cat

Les escoles del Pla d'Urgell fan un crit unànime en favor de la Pau

Actes diversos en els centres escolars del Pla d'Urgell per commemorar el Dia Internacional de la Pau i la No-violéncia

Dia Internacional de la Pau a l'escola Ignasi Peraire de Mollerussa
Dia Internacional de la Pau a l'escola Ignasi Peraire de Mollerussa
Les escoles del Pla d'Urgell fan un crit unànime en favor de la Pau

Els alumnes de l'escola La Bassa TorregrossaEls centres escolars del Pla d'Urgell van dedicar la jornada del passat divendres a commemorar el Dia Internacional de la Pau, amb un programa d'actes diversos de sensibilització i rebuig a la violència.

Pel que fa a la capital, Mollerussa, l'escola Ignasi Peraire va preparar a les aules la cançó Somnis d'infant de Tomàs González, i representants de cada aula van fer lectura dels seus desitjos de Pau, que havien reflectit en unes fulles per acabar formant l'arbre dels desitjos mentre cantaven la cançó.

les ArrelsPel que fa a l'escola Les Arrels, els alumnes van dur a terme diverses activitats, que tenien com a objectiu, sensibilitzar que la pau és molt més que l'absència de guerres i baralles, conèixer i familiaritzar-se amb els conceptes d'amor universal, de no-violència i de pau positiva, així com amb els procediments de reivindicació no-violenta dels drets humans, saber resoldre els conflictes de manera pacífica i dialogant. Els alumnes van sortir al pati per fer un gran símbol de la Pau amb tots els alumnes i professos del centre. A més es van decorar els arbres del centre amb coloms de la pau.

L'escola La Bassa de Torregrossa, va dedicar la jornada a participar en taller que fomentaven l'amabilitat, un valor escollit com a eix central del treball de convivència d’aquest curs en el centre. En l’acte conjunt de tota l’escola, grans i petits es van fer fotos davant un photocall decorat amb paraules AMABLES dissenyades i pintades pels mateixos nens i nenes.

Les escoles del Pla d'Urgell fan un crit unànime en favor de la Pau
comentaris