Un col·lectiu d'Ivars d'Urgell duu a terme accions de sensibilització sobre el drama dels refugiats

El col·lectiu Refugees My Europe, es va constituir al Pla d'Urgell, amb la voluntat de dur a terme accions per sensibilitzar a la població sobre la necessitat de trobar solucions al drama dels refugiats

Alumnes de l'escola Mare de Déu de l'Horta carreguen els aliments
photo_camera Alumnes de l'escola Mare de Déu de l'Horta carreguen els aliments

Un cop més la demarcació de Lleida i en especial les comarques del Pla d'Urgell i l'Urgell, mostren la solidaritat amb els col·lectius que més o necessiten. Aquest dilluns el col·lectiu d'Ivars d'Urgell Refugees My Europe is you home, ha recollit els aliments de la campanya en la qual hi han participat disset escoles d'ambdues comarques. Els productes que s'han recollit, estan destinats a les persones que es troben en els camps de refugiats que queden a Grècia.

Els nens i nenes de l'escola Sant Roc carreguen alimentsL'entitat Refugees My Europe is you home, la van fundar l'any 2015 un grup d'amics d'Ivars d'Urgell, que després de veure el drama de les persones, que fugien de la guerra civil Siriana, per arribar a Europa, volien col·laborar en la sensibilització de polítics i societat, en vers la necessitat d'acolliment de la gent que fuig dels conflictes bèl·lics.

L'entitat va començar l'activisme organitzant xerrades, col·loquis i taules rodones, pel territori, i paral·lelament recollides de material responent a la demanda de les organitzacions que estan treballant sobre el terreny, a Grècia o Turquia. Aquesta tasca pedagògica ha tingut una important resposta, però els membres de Refugees My Europe van considerar que una manera d'arribar a la població era a través de la base, dels nens i nenes de les escoles. L'ensenyament en els valors és una matèria que els nens i nenes traslladen ràpidament als seus entorns familiars per la qual cosa s'incrementa la sensibilització en vers el patiment dels refugiats.

La proposta es va fer a l'escola Mare de Déu de l'Horta, des d'on la seva directora Àngels Navau, va fer una crida a la resta de centres educatius de la comarca i de les comarques pròximes, amb l'objectiu de recollir aliments i articles de primera necessitat per les persones que es troben atrapades en els camps de refugiats de Grècia.

Els membres de Refugees My Europe is you homeRefugees My Europe ha recollit aquest dilluns els productes de les escoles de Castellserà, Ivars i Barbens, i també o farà a la Cooperativa d'Ivars i al Supermercat Consum de Bellpuig, productes que traslladarà a Cerdanyola, seu de l'Organització Rebost Solidari, aquesta ONG s'encarrega de fer arribar aliments i productes de primera necessitat, als camps de refugiats que es troben a Grècia i Turquia.

Els membres de Refugees My Europe is you home, fan una crida a la participació en l'acte que la plataforma Casa Nostra Casa Vostra ha convocat pel dia 18 de febrer a Barcelona, manifestació que sortirà de la plaça Urquinaona a les quatre de la tarda.

comentaris