Estanislao torna a ser protagonista en el Concurs de vestits de Paper de Mollerussa

Estanislao ha proposat la creació anomenada Origami amb cintes per tal que la modista d’Alguaire Carme Solé, el reprodueixi en paper
El dissenyador de Bell-lloc Estanislao ©Territoriscat
photo_camera El dissenyador de Bell-lloc Estanislao ©Territoriscat

El dissenyador d’alta costura Estanislao Solsona torna enguany a la passarel·la del Concurs de Vestits de Paper de Mollerussa, i ho fa des d’una doble vessant, com a membre del jurat, i com a autor de la peça que es reproduirà en paper. El dissenyador de Bell-lloc va estar molts anys vinculat a la convocatòria mollerussenca, com a membre del jurat i com a patrocinador dels premis Tisores de Plata i Tisores d’Or al disseny més innovador de la categoria Moda Actual. 

Estanislao ha proposat la creació anomenada Origami amb cintes per tal que la modista d’Alguaire Carme Solé, el reprodueixi en paper. La presentació d’aquest vestit serà una de les desfilades que es podrà veure el 18 de desembre al Teatre L’Amistat, en el decurs de la gala que presentarà Ruth Jiménez.  

La peça passarà a formar part d’una col·lecció específica dins el museu juntament amb les que van cedir en anys anteriors Peter Aedo, Lydia Delgado, Oscar de la Renta, Agatha Ruiz de la Prada, Joaquim Verdú Victorio&Lucchino, Armand Bassi, Jordi Labanda, Konrad Muhr, Lorenzo Caprile, Rosa Clarà, Toni Francesc, Antonio Miró, Custo,  Josep Abril, Josep Maria Peiró, Andrés Sardà i Miquel Suay.

El jurat del Concurs Nacional de Vestits de Paper, està format per professionals del món de la moda i el disseny, i enguany el presidirà Estanislao Solsona acompanyat de Kima Guitart, artista tèxtil, dissenyadora i artesana, Josep Maria Folch, gerent de Metalúrgica Folch, l’única fàbrica d’agulles de l’Estat, Francisco Pavón, advocat, editor i director de la revista de moda Pasarela de AsfaltoFelipe Moreno i Luis Fernando Jiménez, encarregats de la part artística i cultural de l’escola-museu EMOZ, i Teresa Cardona, tècnica del paper i membre del comitè organitzador.

De l'alta costura al mètode de patronatge eometric

Estanislao SolsonaEstanislao Solsona, ha estat molt vinculat a terra lleidatana, neix a Torregrossa, i més tard es va traslladar a Bell-lloc on arrenca la seva trajectòria professional com a dissenyador, i creatiu de roba a mida, més tard es traslladaria a Lleida. El 1990 la Bienal de Barcelona el selecciona entre els millors creadors europeus de menys de trenta anys, i aquell any ja presenta les seves creacions per a la primavera/estiu al Pavelló Italià de Montjuïc. 

Estanislao s'ha distingit per ser un dissenyador molt personal treballant la costura a mida, masculina i femenina i fent un especial èmfasi en els vestits de núvia, tot un bagatge que va derivar l'any 2017 en el desplegament del projecte eometric. Es tracta d'un mètode que aglutina tot el mestratge d'Estanislao al llarg de la seva trajectòria, convertint-lo en una proposta professional de patronatge. 

Estanislao eometric-patronajeeometric resol a la perfecció els patrons base per a qualsevol mena de talla o configuració anatòmica, incloent-hi dones, homes i nens. És un mètode científic i tècnic en què Estanislao ha invertit anys d'estudis i assaigs amb clients reals, amb la finalitat que sigui lògic i fàcilment comprensible per a qualsevol persona que tingui coneixements previs de patronatge.

    

  

Comentaris