Eva Saumell, guanya el Concurs del textos teatrals de Saó de Ponent

La guanyadora del concurs de saó de Ponent Eva Saumell
photo_camera La guanyadora del concurs de saó de Ponent Eva Saumell

L'obra Pells mortes d'Eva Saumell va resultar guanyadora del Concurs de textos teatrals per a espectacles de petit format de Saó de Ponent, el guardó es va lliurar el passat divendres en el marc de l'acte que es va celebrar al Teatre L'Amistat de Mollerussa.

La tercera convocatòria del concurs de Saó de Ponent, va rebre un total de trenta-quatre obres, una xifra que denota l'interès i la consolidació del premi, donat amb 5.000 euros. El concurs està impulsat pel col·lectiu cultural Saó de Ponent, amb la col·laboració de l'IEI de la Diputació de Lleida.

Lliurament premis del Concurs Saó de PonentLa dramaturga vilafranquina Eva Saumell, ha desplegat en el seu treball, la perspectiva femenina amb què s'aborda la memòria històrica –especialment des del punt de vista íntim i familiar– a través de quatre generacions de dones, així com la teatralitat del text –en el tractament espacial i la coralitat dels personatges– que ofereix moltes possibilitats d'escenificació.

Saumell, va destacar la riquesa de codis dramàtics que posa en joc, la precisió de la documentació i dels referents històrics que s'hi treballa i l'excepcional qualitat literària de l'obra

L'acte es va dur a terme en el marc de la commemoració del Dia Mundial del Teatre, motiu pel qual es va dur a terme la lectura del manifest del director d'escena, dramaturg, educador teatral i professor cubà, Carlos Celdrán, escrit per l'ocasió. Un acte que va estat acompanyat acompanyat pel cantautor i sonoterapèuta Oriol Ginestà de Castellserà.

Eva Saumell

Eva Saumell, és llicenciada en Art Dramàtic per l'Institut del Teatre i Doctora en Estudis Teatrals per la UAB, desenvolupa la seva activitat professional com artista - pedagoga amb col·lectius molt diversos. A més, compagina la seva feina artística amb la investigació i la divulgació teatral. 
 

comentaris