Falta d'acord dels grups municipals de Mollerussa per les accions de suport al comerç

Segons el portaveu republicà, Engelbert Montalà les mesures que Mollerussa precisa no han de pivotar tan sols en el comerç i els serveis, ja que la COVID-19 ha afectat molts altres agents de la població, s'està fomentant el consum, que està d'acord que és imprescindible, però un gran nombre de ciutadans no podran ni tan sols arribar a cobrir les necessitats bàsiques
Establiments de Mollerussa
photo_camera Establiments de Mollerussa

En el decurs del Ple que l'Ajuntament de Mollerussa va celebrar la passada setmana, els grups municipals van debatre una moció del PSC que proposava impulsar ajudes directes al comerç i serveis de la capital del Pla d'Urgell, així com una campanya de promoció per fomentar la compra de proximitat.

L'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona va manifestar que el consistori ha mantingut reunions amb l'Associació de Comerciants i la Cambra de Comerç, per estudiar mesures de xoc pels sectors econòmics de la ciutat. Solsona va aprovar diversos decrets de rebaixes en l'àmbit impositiu, i de taxes, i també es va comprometre a impulsar un pla específic de ciutat per estimular l'economia local.

La proposta socialista va haver d'incorporar les esmenes de l'equip de govern de JxCAT, per tal que prosperés, una modificació en la qual es retirava el concepte d'ajudes directes, i es resumia a campanyes de promoció per incentivar el consum local. L'esmena de l'equip de govern, responia a la complicada situació financera de l'Ajuntament de Mollerussa, que no disposa de recursos propis per poder donar suport al comerç i serveis, segons fonts del PSC.

JuliolFest, nova vesprada comercial al centre urbà de MollerussaLa proposta va tenir el suport dels grups de JxCAT, PSC i PP, però el grup d'ERC es va abstenir. Segons el portaveu republicà, Engelbert Montalà les mesures que Mollerussa precisa no han de pivotar tan sols en el comerç i els serveis, ja que la COVID-19 ha afectat molts altres agents de la població. Montalà afegeix que s'està fomentant el consum, que està d'acord que és imprescindible, però un gran nombre de ciutadans no podran ni tan sols arribar a cobrir les necessitats bàsiques. Per aquest motiu els republicans tornen a reclamar la Taula d'emergència, en la que es pugui fer una radiografia de la situació real, que permeti canalitzar les accions més generalitzades.

El portaveu del grup del PSC, Joel Bastons reconeix que les ajudes directes, en l'actual situació de l'Ajuntament no es poden assumir, però sí que es pot impulsar un pla de promoció per estimular el comerç i que Mollerussa recuperi la influència que havia tingut anys enrere. L'estratègia és fer créixer el consum per tal que generi més ingressos i que aquests puguin revertir en els mateixos sectors econòmics.

Joan Simeón, el portaveu del PP va recorçar la proposta de JxCAT i ERC, considerant que qualsevol suport ha de ser benvingut, però també reconeixent la dificil situació económica del consistori, que el maté totalment encorsetat per poder actuar de manera més contundent.

comentaris