22.04.2021 |
Territoris.cat

La festa de la Mare de Déu de la Cabeza nomena, quaranta nous confrares

La celebració d'enguany ha sigut el preludi de la que serà realment la gran commemoració, per l'any vinent que arribarà al 25è aniversari de la Confraria

Mare de Déu de la Cabeza Vila-sana
Ofrena floral a laMare de Déu de la Cabeza Vila-sana
La festa de la Mare de Déu de la Cabeza nomena, quaranta nous confrares

Vila-sana ha reunit aquest diumenge centenars de persones al voltant de la devoció per la Mare de Déu de la Cabeza, una celebració que com és tradicional se celebra en el pati de la Casa Vella on es troba l'ermita amb la imatge de la verge, en el municipi del Pla d'Urgell. La celebració ha tingut com a acte central l'ofrena floral a la Verge i la missa que ha celebrat el rector de la parròquia Climent Capdevila. Com en edicions anteriors l'acte litúrgic ha estat acompanyat pel Cor rociero Romero y Jara de la Casa de Andalusia de Lleida.

Mare de Déu de la Cabeza Vila-sanaCom és tradicional, en el decurs de l'acte s'ha dut a terme l'acte de lliurament de les insígnies als nous confrares, que aquest any han estat una quarantena, entre ells José Maldonado, president de l'ONG Esport Solidari Internacional, o Jordi Sanuy, periodista esportiu de TV3.
L'entitat compta actualment amb vuit-cents membres, i després d'aquest acte començaran els preparatius per la commemoració del quart de segle de la fundació de la Confraria, segons ha explicat la presidenta de l'entitat Lorena Jurado.

Un cop finalitzada la missa es va dur a terme una ballada de sardanes que va comptar amb la col·laboració de l'Agrupació Sardanista de Mollerussa.

La Mare de Déu de la Cabeza va arribar a Vila-sana procedent d'Andújar a Jaén, fa més de 300 anys i, des d'aleshores, està a la capelleta de la Casa Vella, propietat de la família Pujol de Mollerussa, a on ha estat venerada per la població. L'any 1995 es va fundar la confraria amb l'objectiu de venerar-la dos cops l'any. Una, l'últim diumenge d'abril coincidint amb la festa de la romeria que es fa a Andújar, i l'altra per la Festa Major del setembre de Sant Miquel, ja que la Mare de Déu de la Cabeza és copatrona de la Vila-sana.

La festa de la Mare de Déu de la Cabeza nomena, quaranta nous confrares
comentaris