08.12.2021 |
Territoris.cat

El festival Cua d'Estiu de Fondarella presenta l'edició més musical

Tindrà lloc de divendres a diumenge del 8 al 30 de setembre als jardins de tres cases històriques d’aquesta localitat del Pla d’Urgell: Cal Ros, Cal Combelles i Cal Viudes  

Jaume Jovell, Joan Reñé i David Pradas presenten Cua d'Estiu a Fondarella 2
Jaume Jovell, Joan Reñé i David Pradas presenten Cua d'Estiu a Fondarella 2
El festival Cua d'Estiu de Fondarella presenta l'edició més musical

M'exalta el nou i m'enamora el vell, el vers de J.V. Foix ha servit d'inspiració als organitzadors de la sisena edició del Festival Cua d'Estiu que aquesta tarda s'ha presentat en roda de premsa a Fondarella. L'acte ha tingut lloc al pati de Cal Combelles, un els tres escenaris on transcorrerà de divendres a diumenge del 8 al 30 de setembre el festival d'espectacles de petit format d'aquesta localitat del Pla d'Urgell. El grup EnCantades ha estat l'encarregat de posar música a les explicacions dels organitzadors, Jaume Jovells, director de Teatre de Butxaca, David Pradas, de la productora La Gata Roja, i de l'alcalde de Fondarella i president de la Diputació de lleida Joan Reñé.

Podeu descarregar la programació completa del cicle cua d'estiu en aquest enllaç

Els espectacles tindran lloc els divendres i els dissabtes del mes de setembre a les 21.00 h i a les 12.00 h les matinals dels diumenges

Cua d'Estiu 2017 En CantadesArtistes consolidats com el solsoní Roger Mas o el grup lleidatà Renaldo & Clara conviuen amb propostes contemporànies i originals com la de L'Home Llop & The Astramats i altres propostes emergents com la de l'urgellenc Oriol Ginestà en l'àmbit musical. Destaca també la presentació de l'últim disc del compositor de Castellserà David Pradas, Umbilical, una banda sonora de la maternitat. Els Matins de la Cua, que tindran lloc els diumenges 17 i 24 de setembre, serà el torn dels grups En Cantades i Sons de Sobretaula, respectivament.

Destaca també la presentació de l'últim disc del compositor de Castellserà David Pradas, 'Umbilical', una banda sonora de la maternitat

Pel que fa al teatre, destaquen la degana companyia Teatre de Butxaca o Cametes Teatre, que ja van ser presents a la cinquena edició de la Cua, així com de l'emergent Vermut Teatre.

Jaume Jovell, Joan Reñé i David Pradas presenten Cua d'Estiu a Fondarella 1Aquesta és la combinació d'una programació pensada per posar en relleu cultura i patrimoni, l'objectiu principal de la Cua d'Estiu que enguany presenta 10 espectacles (7 de música i 3 de teatre). Els espectacles tindran lloc els divendres i els dissabtes del mes de setembre a les 21.00 h i a les 12.00 h les matinals dels diumenges. Per segon any consecutiu, els diumenges la Cua ofereix actuacions degustacions amb productes de proximitat que aquest any aniran a càrrec de l'empresa Mos de Tros de Vallverd d'Urgell i Formatges Camps del Palau d'Anglesola que oferirà un tast dels seus productes el diumenge al migdia.

La Cua d'Estiu és una proposta artística que aposta per vincular cultura i patrimoni. Els promotors de la iniciativa són la companyia Teatre de Butxaca i la productora musical La Gata Roja. El festival compta amb el suport de l'Ajuntament de Fondarella, la Diputació de Lleida i l'Institut d'Estudis Ilerdencs. L'objectiu del festival és valorar el patrimoni arquitectònic de Fondarella, promocionar produccions d'arts escèniques dels grups i companyies de les Terres de Lleida, representar els espectacles en espais d'interès patrimonial del Pla d'Urgell, promocionar els espectacles de petit format, fer valdre el treball que realitzen els grups i companyies de les Terres de Lleida, oferir produccions de qualitat, i de noves, per tenir una oferta per a totes les franges d'edat.

El festival Cua d'Estiu de Fondarella presenta l'edició més musical
comentaris