27.01.2021 |
Territoris.cat

Firacamp de Miralcamp es posiciona en l'àmbit firal lleidatà

El president de la Diputació Joan Reñé va qualificar la mostra d'èxit consolidat per moments, el va posar com a exemple de les que s'organitzen arreu de la demarcació de Lleida.

Firacamp va rebre la visita de mes de 5.000 persones.
Firacamp va rebre la visita de mes de 5.000 persones.
Firacamp de Miralcamp es posiciona en l'àmbit firal lleidatà

En tan sols dues edicions, Miralcamp ha demostrat la seva capacitat d'organització amb la mostra Firacamp, la Fira de la Floració, tal com ha estat pales aquest any amb l'increment de participació que ha rondat el 40%. Però l'èxit de la mostra també es deu a la incorporació d'activitats professionals i tècniques així com les demostratives que han despertat l'interès de sectors diversos de públic.

Van ser les jornades tècniques, les que inauguraven el programa el dimecres amb la Declaració Única Agrària (DUN), sobre la taula, de la mà del representant de JARC Jordi Vidal, dissabte el director general d'Alimentació, Qualitat i Industries Agroalimentàries Domènec Vila, inaugurava oficialment la fira, i participava en el maridatge que va conduir la sommelier Cristina Bonet, combinant els vins del Celler Vinya els Vilars d'Arbeca, amb els formatges Camps del Palau d'Anglesola, les melmelades locals El Marge, i els productes carnis d'Argal.

El dissabte Filatèlia Garsaball va presentar, igual que en la primera edició, el segell i el sobre mata segellat, una sèrie de col·leccionista editat en commemoració de Firacamp, Fira de la Floració.

Diumenge el passeig del poliesportiu acollia la mostra multisectorial en la qual seixanta-tres d'expositors locals i de la comarca presentaven els seus productes, entre els quals es trobaven una representació de productors de la comarca que treballen sota l'aixopluc del projecte Gustum. Expositors que van rebre la visita del president de la Diputació Joan Reñé, qui va recorre la mostra, acompanyat de la vicepresidenta segona de la Diputació, Rosa M. Perelló, i l'alcalde de Miralcamp, Melcior Claramunt.

Reñé va destacar que es denota que Firacamp és un èxit per la gran afluència de visitants durant tot el cap de setmana i l’increment substancial d’expositors, alhora que ha explicat que el que es veu quan parles amb la gent és un sentiment d’orgull per poder organitzar aquest tipus d’activitats en localitats petites.

Per la seva banda l'alcalde Melcior Claramunt va manifestar que tot i ser la segona edició Firacamp es pot considerar consolidada, amb els més de 5.000 visitants i els seixanta-tres expositors. Claramunt també va destacar la bona participació en els tallers de degustació i altres activitats que es van dur a terme el diumenge.

Firacamp de Miralcamp es posiciona en l'àmbit firal lleidatà
comentaris