La fruita, l'esport i la cultura, protagonistes en la Fira de la Poma i Templers i el Correpoma de Barbens

Correpoma-Milla de Barbens
photo_camera Correpoma-Milla de Barbens

Amb la voluntat de fomentar l'esport i els hàbits saludables, així com potenciar la producció de la poma, Barbens ha preparat una nova edició de la Fira de la Poma i Templers i la milla atlètica del Correpoma, que se celebrarà els dies 6 i 7 d'octubre.

El consistori ha organitzat un programa d'activitats per a tots els públics, que segons el regidor de Festes i Esports, Elies Piera, pretén divulgar d'una banda l'activitat de la fruita dolça i un dels productes estrella del municipi del Pla d'Urgell que és la poma, i alhora donar a conèixer el passat templer i patrimonial de Barbens amb la finalitat de promocionar la població tant en el pla turístic com econòmic i fomentar la dinamització sociocultural.

Piera ha explicat que la Fira de la Poma i Templers és un bon vehicle per divulgar la cultura del municipi, però també és una manera de fer arribar la cultura al poble per mitjà dels diferents actes que s'hi organitzen. El regidor ha volgut donar les gràcies als voluntaris i als veïns del municipi que han treballat intensament per recuperar una antiga tradició de la festa, que és el guarniment dels carrers durant la Fira de la Poma. El resultat d'aquest esforç es podrà veure, entre altres indrets, al carrer Domènec Cardenal, on s'ha fet un esforç molt important.

Fira de la Poma i Templers i el Correpoma de Barbens 1Entre les novetats de la fira d'enguany destaquen la mostra de varietats de poma i dues exposicions de pintura: una de col·lectiva amb el nom de La Poma, organitzada per Grupdart.cat  les Mans de les Arts, i la segona, que es podrà veure al Museu de Maquinària Agrícola, amb el títol Moments d'Ània Aragonés. Finalment, enguany també es podrà veure una exposició fotogràfica del centenari del Futbol Club Barbens. A més, durant el cap de setmana hi ha programades diferents activitats musicals.

Pel que fa al Correpoma-Milla de BarbensSandra Sarri, membre de l'organització, ha explicat que es tracta una cursa gratuïta que comprèn 12 categories diferents, que van des dels més petits fins als veterans, sense límit d'edat. Actualment aquesta prova ha passat a ser l'acte més important de la Fira de la Poma i Templers. En les darreres edicions s'hi han inscrit entre 300 i 350 participants, xifra que esperen repetir en la cursa d'enguany.

Presentació a la Diputació de l' 11a Milla Correpoma i  Fira de la Poma i Templers de BarbensEs manté el mateix recorregut que en les edicions anteriors. Es tracta d'un itinerari urbà i totalment pla de 400 metres que transcorre pels carrers principals del poble. La Milla s'iniciarà a partir de les 16.30 hores i finalitzarà a les 19.00 hores del dissabte, 6 d'octubre. També ha subratllat que l'Ajuntament de Barbens està oferint entrenaments gratuïts durant tot l'any. Aquest any, corredors reconeguts ja han confirmat la seva participació en la Milla, com és el cas de Roger Sans i Aida Alemany.

Comentaris