19.10.2021 |

'Gent gran, disCAPACITAT i art': ACUDAM presenta una exposició artística a Mollerussa

ACUDAM organitza una exposició artística en el marc de les jornades del Dia Internacional de la Gent Gran de Mollerussa que porta per títol “Gent gran, disCAPACITAT i art” - Foto: ACUDAM
Assistents a la presentació de l'exposició obsevant algunes de les obres - Foto: ACUDAM
'Gent gran, disCAPACITAT i art': ACUDAM presenta una exposició artística a Mollerussa

ACUDAM organitza una exposició artística en el marc de les jornades del Dia Internacional de la Gent Gran de Mollerussa que porta per títol “Gent gran, disCAPACITAT i art”.

Aquesta exposició té per finalitat reivindicar i donar visibilitat al talent artístic de les persones d’edat avançada que tenen disCAPACITAT intel·lectual. Les obres que s’hi poden trobar han estat realitzades per gent gran ateses a l'entitat mitjançant les activitats d'expressió artística que s’hi desenvolupen.

Les activitats són grupals i tenen una doble finalitat; per una part, la terapèutica, que pretén millorar la qualitat de vida d'aquestes persones, i per l'altra, facilitar espais de creativitat individual i grupal

La tarda d'aquest dijous, tarda la Biblioteca Comarcal Jaume Vila de Mollerussa va acollir la presentació de l’exposició a càrrec de diferents membres de l’entitat del Pla d’Urgell.

ACUDAM organitza una exposició artística en el marc de les jornades del Dia Internacional de la Gent Gran de Mollerussa que porta per títol “Gent gran, disCAPACITAT i art” - Foto: ACUDAMLa presentació de l'exposició amb alguns dels artistes autor de les obres exposades - Foto: ACUDAM

Cal destacar els beneficis i característiques que aporten les activitats d’expressió artística a les persones amb discapacitat, segons Mercè Huguet, pedagoga del Servei de Teràpia Ocupacional de l’ACUDAM, i que “permeten millorar el seu desenvolupament a nivell emocional i físic, posant l’accent en el procés de creació, independentment del resultat. A més a més, les activitats d’expressió artística ajuden les persones ateses a canalitzar emocions, afavoreix la presa de decisions, augmenta l’autoconfiança i es produeixen situacions de retrobament amb un mateix potenciant les relacions interpersonals”.

L'exposició es podrà visitar fins dijous 7 d’octubre i s’ha creat per a l’ocasió un vídeo que complementa l’exposició

Josep Ma Teixidó, un dels diferents artistes de l’exposició, va explicar que de petit li agradava molt pintar, i ara que està jubilat ha pogut “tornar a gaudir d’aquest art”. Jose Antonio Solé, un altre artista que també va participar en la presentació va afirmar que “fan art com tothom, art que ens surt de dins, de nosaltres” i per últim, Carmen Ortiz, va assegurar que aquest tipus d’activitats li transmeten molta “calma i serenitat”.

'Gent gran, disCAPACITAT i art': ACUDAM presenta una exposició artística a Mollerussa
comentaris