28.01.2022 |

Golmés preveu reduir un 50% el consum elèctric de la planta potabilitzadora

El consistori instal·larà una planta fotovoltaica en els dipòsits de tractament d'aigua de boca i també en el cementiri
Planta potabilitzadora Golmés ©JosepAPérez
Planta potabilitzadora Golmés ©JosepAPérez
Golmés preveu reduir un 50% el consum elèctric de la planta potabilitzadora

L’Ajuntament de Golmés preveu estalviar entre un 25 i 50 % el consum elèctric de la planta potabilitzadora, col·locant una instal·lació de plaques fotovoltaiques. Al consistori l’hi suposa el funcionament de 24 hores ininterrompudes del tractament i bombeig de l’aigua de boca, 1700 euros mensuals d’electricitat.

Segons l’alcalde de Golmés, Jordi Calvís la instal·lació fotovoltaica abastirà els equips de la depuradora en més o menys mesura depenent de l’estació de l’any. Però, així i tot, l’estudi que s’ha dut a terme garanteix una reducció anual del cost elèctric de l’equipament entre un 25 i 30 %, segons l’alcalde permetrà amortitzar la inversió en un període màxim de tres anys.

Finca de la planta potabilitzadora de GolmésCalvís ha explicat que en la finca on es troba la potabilitzadora hi ha espai suficient per instal·lar un parc fotovoltaic suficient per alimentar tots els equips.
El projecte que suposa una inversió que ronda els 100.000 euros, s’ha presentat a la convocatòria dels fons NextGenerationEU que gestiona el Govern espanyol.

Jordi Calvis ha afegit que el consistori completarà les millores de la planta potabilitzadora, amb una instal·lació informàtica que permetrà gestionar, regular i controlar els sistemes de depuració de l’equipament, que actualment es duen a terme de forma manual. Aquesta millora que té un cost de 39.000 euros es finançarà amb els ajuts de la Diputació de Lleida.

En aquest sentit, l’ens provincial també finançarà la instal·lació de plaques fotovoltaiques al cementiri. Segons declara Calvís, també es pretén disminuir el cost elèctric d’aquest equipament, que funciona dia i nit. El projecte es completarà amb la instal·lació i millora del reg tot plegat suposarà una inversió de 35.000 euros, també finançada per la Diputació de Lleida, en el Pla d’Ajuts locals

Golmés preveu reduir un 50% el consum elèctric de la planta potabilitzadora
comentaris