26.11.2020 |
Territoris.cat

Golmés substitueix el paviment de l’església de Sant Salvador

El terra de l’església es troba actualment recobert de mosaic que amb el pas del temps i la humitat 
del recinte es troba molt deteriorat i en algunes zones també aixecat, el que ha obligat a projectar la substitució

Retaule de l'església de Sant Salvador de Golmés
Retaule de l'església de Sant Salvador de Golmés
Golmés substitueix el paviment de l’església de Sant Salvador

L'Ajuntament de Golmés va aprovar en la Junta de Govern del 24 d'octubre el projecte de substitució del paviment de l'església de Sant Salvador, una actuació que el consistori va consensuar amb la Parròquia i el Bisbat.

Segons ha explicat l'alcalde de Golmés, Jordi Calvís, el terra de l'església es va recobrir amb un mosaic després de la Guerra Civil, que amb el pas del temps i l'abundant humitat del recinte religiós l'ha deteriorat de forma considerable i actualment en algunes zones està aixecat, el que també representa una dificultat per als feligresos.

El projecte que ha redactat l'arquitecte municipal s'ha pressupostat per un import de 60.349 euros, que el consistori finançarà amb les aportacions de la Parròquia, el Bisbat, l'IEI i aportació municipal. L'actuació consistirà a substituir el mosaic per lloses de pedra natural polida de les pedreres de Sant Vicenç de Castellet. Amb aquest material es pretén que el terra estigui més integrat amb l'arquitectura del recinte, catalogat d'interès cultural, segons ha afegit Calvís.

El projecte inclou la instal·lació d'un sistema elèctric especial destinat a evitar l'acumulació d'humitat, tant en el paviment com en la resta de les parets del recinte. Així mateix l'obra preveu substituir la fusta del presbiteri on es troba el retaule, obra de l'artista de Bellpuig Jaume Perelló, que està afectada per una plaga de corc. Aquesta actuació es du a terme, al marge de l'àmbit estètic del recinte, per evitar que els insectes puguin arribar a afectar el retaule, que es va instal·lar l'any 1964.

El consistori té previst adjudicar les obres abans de final d'any per poder executar-les a partir de la primera quinzena de gener.

Golmés substitueix el paviment de l’església de Sant Salvador
comentaris