09.12.2022 |

Acord entre l'equip de govern i el PSC per remodelar els Pavellons Firals de Mollerussa

Amb l’acord el grup municipal del PSC assegura el recolçament al pressupost del 2021, que es debatrà en el Ple d'aquest dimecres
Marc Solsona i Joel Bastons en els Pavellons Firals de Mollerussa
Marc Solsona i Joel Bastons en els Pavellons Firals de Mollerussa
Acord entre l'equip de govern i el PSC per remodelar els Pavellons Firals de Mollerussa

L’equip de Govern i el grup del PSC de l’Ajuntament de Mollerussa han arribat a un acord polític per per transformar una zona dels Pavellons Firals en un centre d’iniciatives económiques. Un projecte que integraria el Patronat Fira de Mollerussa i el nou Institut d’Emprenedoria i Innovació. Amb l’acord el grup municipal del PSC assegura el recolçament al pressupost del 2021, que es debatrà en el Ple d'aquest dimecres.

Marc Solsona i Joel BastonsL’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ha explicat que l’acord amb el PSC pivota en la creació d’aquesta macroàrea que permeti concentrar l’activitat logística als Pavellons Firals amb espais de coworking i un viver d’empreses, recuperant així diferents projectes on ja s’havia planificat una reconversió d’aquest espai.  

En aquest sentit ha dit que volem tenir 365 dies a l’any de fira i així muscular el patronat per tenir més viabilitat.  Solsona, que ha indicat que la partida de 200.000 euros permetrà redefinir el projecte per adequar el pavelló, ha dit que es tracta d’un projecte de ciutat obert a altres consensos, però que l’acord polític el prenen amb el PSC.

Projecte de remodelació dels Pavellons Firals del 2010Per la seva part, el portaveu del grup municipal del PSC, Joel Bastons, qui ha agraït la predisposició de l’equip de govern, ha assegurat que per nosaltres era un projecte ambiciós que creiem que la ciutat necessita per ajudar a emprenedors, comerciants i indústria. A Mollerussa sempre hem estat pioners en comerç, en certàmens i industrialment hem estat referents i crec que necessitem tenir un projecte com aquest, ha assegurat.

Creiem que és l’any per fer-ho i a vegades instal•lar-nos al no pel no, no serveix, i en aquest cas podem ser útils a la ciutadania a través d’aquest projecte 

Baston ha recordat que el grup del PSC va redactar un projecte l’any 2010 que preveia convertir l’espai de la màquina 3 en el centre logistic de l’ens firal, i en una incubadora d’empreses. Una proposta que podria servir com a base de la nova iniciativa, que hauria de tenir una memòria valorada aquest mateix any.

Planos del projecte de remodelació dels Pavellons FiralsEl portaveu socialista ha destacat que el nou equipament permetria alliberar les actuals oficines de Fira per a nous usos, adequar els pavellons firals amb activitat 365 dies l'any, i recuperar en termes d'accessibilitat el trasllat del bar en planta baixa i les oficines als pisos superiors, aprofitar els espais de les actuals sales de jornades per aules de formació i coworking i presentació de producte. La remodelació també permetrà diversificar l'activitat del patronat més enllà de les fires i mirar noves maneres de garantir-ne la viabilitat, aprofitar l'estructura de recursos humans per no incrementar més personal i que permeti que l'institut sigui un nou espai estructural del municipi amb els mínims costos possibles, així com definir i crear un òrgan de governança de l'institut amb els diferents actors polítics, industrials, educatius i comercials.

 

Acord entre l'equip de govern i el PSC per remodelar els Pavellons Firals de Mollerussa
comentaris