19.10.2021 |
Territoris.cat

Juneda veta la participació de 8 joves de Torregrossa en les estades de l'Escola de Futbol

Josep M. Puig destaca que si l’entitat considerava que no es podria garantir la seguretat dels inscrits s’havia de suspendre el campus i no impedir la participació dels infants torregrossins
Camp de futobol de Juneda
Camp de futobol de Juneda
Juneda veta la participació de 8 joves de Torregrossa en les estades de l'Escola de Futbol

L’alcalde de Torregrossa Josep Maria Puig va mostrar la seva indignació pel fet que l’Ajuntament de Juneda ha vetat la participació de vuit nens i nenes del Pla d’Urgell en les estades esportives setmanals de futbol organitzades per l’Escola de Futbol (EF) Intercomarcal, argumentant l’increment de contagis a Torregrossa.

Puig destaca que si l’entitat considerava que no es podria garantir la seguretat dels inscrits s’havia de suspendre el campus i no impedir la participació dels infants torregrossins. Puig insisteix que el seguiment de les nenes i nens s’havia haver fet des de l’entitat en el moment de les inscripcions, i per altra banda afegeix que Sanitat no facilita les identitats dels positius, per la qual cosa els responsables dels joves són els pares. 

La Regidoria d'Esports i tot l'equip de govern de l'Ajuntament de Torregrossa han fet ressò del que consideren un tracte discriminatori de EF Intercomarcal i de l'Ajuntament de Juneda amb el següent comunicat:

El Club Escola de Futbol Intercomarcal que agrupa els municipis de Juneda, Puigverd de Lleida, Artesa de Lleida, Castelldans i Torregrossa organitza per aquest estiu unes estades esportives setmanals de futbol de matí a Juneda. Aquest dilluns al vespre els pares dels nens i nenes de Torregrossa que estan apuntats al campus, han rebut via watts un escrit del coordinador general on se'ls comunicava que "l'Ajuntament de Juneda ens ha demanat que aquesta setmana com a mesura de prevenció a les estades de Juneda només nens i nenes de la població de Juneda", argumentant que és arran de l'augment de casos positius de Covid 19 a Torregrossa.
Tenint en compte aquests watts que han rebut els pares i mares dels nens i nenes de la nostra localitat, molts d'ells membres de l'EF Intercomarcal, trobem totalment discriminatori i ofensiu vetar-los a les estades, ja que, malauradament, els casos de Covid -19 han augmentat a Tot el Segrià i a les comarques que hi limiten així com a Catalunya en general. A més, cada pare i mare és responsable del seu propi fill i filla i tots prenem les mesures preventives com a municipi i també personalment.
Per aquest motiu, la Regidoria d'Esports i tot l'equip de govern de l'Ajuntament de Torregrossa volem fer ressò d'aquest tracte per part de EF Intercomarcal i de l'Ajuntament de Juneda com injust, totalment discriminatori i amb prejudici sobre la nostra canalla.

L'Ajuntament de Juneda va decidir acollir tan sols participants locals, donat l'increment de contagis que s'havien produït a Torregrossa, i la possibilitat que els joves haguessin tingut contacte amb els positius. Segons fons del consistori garriguenc es va proposar de fer unes estades a Torregrossa, però el consistori es negava a obrir instal·lacions esportives.

Juneda veta la participació de 8 joves de Torregrossa en les estades de l'Escola de Futbol
comentaris