28.07.2021 |
Territoris.cat

Ivars d’Urgell obre portes del nou Centre de Serveis el mes de febrer

Joan Carles Sánchez , Antoni Mateus, Josep Coll i Antoni Pané
Joan Carles Sánchez , Antoni Mateus, Josep Coll i Antoni Pané
Ivars d’Urgell obre portes del nou Centre de Serveis el mes de febrer

El Centre de Serveis d'Ivars d'Urgell, podrà iniciar la seva activitat, a partir del mes de febrer, després que l'Ajuntament hagi adjudicat la gestió del nou equipament per la gent gran del municipi, a la Fundació Residom de Juneda.

L'Ajuntament d'Ivars d'Urgell va signar el passat divendres un conveni de col·laboració amb la Cooperativa d'Ivars, la Diputació de Lleida i la Fundació La Caixa, que permetrà posar en funcionament un servei molt esperat al municipi, que va impulsar l'anterior equip de govern que encapçalava Montserrat Coma.

Els equipaments del nou Centre de Serveis d'Ivars d'UrgellEl Centre de Serveis es va construir la primera planta de l'edifici de les antigues escoles, en el que es troba el centre mèdic, la llar de jubilats i altres equipaments socials. L'obra del centre la va finançar la Cooperativa d'Ivars, i la Fundació La Caixa va participar amb l'equipament tècnic i el mobiliari.

Segons va destacar l'alcalde, Joan Carles Sánchez no es tracta d'un centre d'assistència, sinó d'acompanyament, que romandrà obert durant tot l'any, 10 hores al dia, motiu pel qual els usuaris han de ser gent autònoma, que es val per si mateixa. 

Sánchez va afegir que el primer objectiu, de cara a la viabilitat de l'equipament, seria arribar als vint serveix complets diaris que podrien utilitzar diferents usuaris

Montserrat Coma en una visita al Centre de ServeisEl director de la Fundació Residom, Josep Maria Magriñà va destacar que el Centre de Serveis programarà diàriament activitats i tallers tant per la gent gran, però també per altres persones i col·lectius de qualsevol edat del municipi que vulgui aprofitar l'equipament com a lloc de cultura i oci. A més a més, el nou equipament també ofereix una plataforma de serveis a la persona, de qualsevol edat, que pot anar des del podòleg, fisioterapeuta o psicòleg a serveis d'atenció domiciliaria.

L'alcalde va agrair l'esforç i suport de la Cooperativa d'Ivars per poder engegar aquest nou servei, tant per l'aportació econòmica, com per l'aval i segell de credibilitat que suposa que la Cooperativa col·labori de manera tan activa en aquest projecte.

Per la seva part el responsable de la Cooperativa d'Ivars, Antoni Pané, va explicar que serveis com el Centre de Dia ajuden a mantenir l'entorn rural i la vida als pobles. Al temps, va recordar que l'entitat que representen també assumeix aquesta tasca social de preservar la comunitat rural, tot esperant que el nou servei arranqui bé i es consolidi.

Ivars d’Urgell obre portes del nou Centre de Serveis el mes de febrer
comentaris