L'Ajuntament de Mollerussa, i Joan Talarn en nom de les diputacions catalanes reben el reconeicxement de l'ACM

L’aplicació eAgora, que es va posar en funcionament a principis de setembre proposa la creació d’un nou model de relació entre entitats, comerços, ciutadania i ajuntaments perquè estiguin connectats mitjançant una plataforma digital que fomenta la participació ciutadana

La regidor de l'Ajuntament de Mollerussa Raquel Pueyo recull el guardó ©ACM
photo_camera La regidor de l'Ajuntament de Mollerussa Raquel Pueyo recull el guardó ©ACM

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn va recollir el reconeixement de  l'Associació Catalana de Municipis (ACN) a les diputacions catalanes per la seva tasca en suport de les administracions locals. Un guardó que es va lliurar aquest dissabte a Vic en el decurs de l'acte de commemoració del quarantè aniversari de l'entitat municipalista. 

Assemblea de l'ACM 2021 a Vic Z ©ACMAssociació Catalana de Municipis també va lliurar la primera edició dels Premis ACM, a les millors iniciatives locals, una convocatòria que va rebre més d'una cinquantena de projectes entre els quals es van reconèixer sis iniciatives. En l’àmbit de la governança, es va guardonar el projecte Fem realitat l’Àgora digital de Mollerussa. Programa (RE)activem Mollerussa, presentat per la capital del Pla d'Urgell.

Joan Talarn recull el reconeixement a les Diputacions catalanes de l'ACMAquesta iniciativa mollerussenca que es va posar en funcionament a principis de setembre proposa la creació d’un nou model de relació entre entitats, comerços, ciutadania i ajuntaments perquè estiguin connectats mitjançant una plataforma digital que fomenta la participació ciutadana. Es tracta d’una eina amb la qual en lloc de seguir persones se segueixen canals temàtics, per la qual cosa es pot acotar la informació que es vol rebre. En concret, s’ofereix la possibilitat de subscriure’s en un total de 17 canals temàtics, entre els quals hi ha govern obert, solidaritat, benestar i salut, esport i oci, art i cultura, formació i treball, educació, joventut, gent gran o comerç local, entre altres. 

Quatre dècades de municipalisme

L’Associació Catalana de Municipis va néixer el 3 d’octubre de 1981 a la ciutat de Vic, arran de la iniciativa d’un centenar de municipis catalans que es van agrupar per sumar esforços i defensar els seus interessos de forma conjunta. Actualment, 1.021 ens locals formen part de l’ACM com a socis (940 ajuntaments, 41 consells comarcals, 4 diputacions, 29 EMDs i 7 consorcis o mancomunitats).

La trajectòria de l’ACM ha fet que, de néixer com a una simple associació de defensa dels interessos dels municipis, hagi passat a liderar la representació municipalista de Catalunya i s’hagi convertit en un autèntic organisme prestador de serveis als ens locals. Avui en dia, ofereix serveis de formació als electes locals i treballadors de l’administració local; assessoria i consultoria en qüestions jurídiques locals; representació i defensa dels interessos del municipalisme en organismes externs i institucions polítiques; i facilita que els ens locals puguin adquirir i contractar productes i serveis amb estalvi econòmic i procedimental a través de la Central de Compres. 

Comentaris