30.11.2021 |

La Jornada del panís inaugura els actes de la Fira de Sant Josep de Mollerussa, ajornada fins al juny

Enguany la Jornada Intercomarcal sobre el cultiu del panís tindrà lloc en format en línia el dia 10 de març, i es podrà seguir per les xarxes socials prèvia inscripció en el portal de RuralCat
Presentació Jornada Panís Fira Mollerussa @Territoriscat
Presentació Jornada Panís Fira Mollerussa @Territoriscat
La Jornada del panís inaugura els actes de la Fira de Sant Josep de Mollerussa, ajornada fins al juny

La Jornada Intercomarcal sobre el cultiu del panís que se celebrarà el dimecres 10 de març en format en línia, serà el preludi del programa de jornades i activitats previstes en el marc de la Fira de Sant Josep de Mollerussa, certamen que es va traslladar als dies 4,5 i 6 de juny, com a mesura per garantir la seva celebració, tot esperant que la situació sanitària i preventiva hagi millorat.

La Jornada Intercomarcal sobre el cultiu del panís la van presentar aquest dimarts l’alcalde i president de Fira de Mollerussa, Marc Solsona, acompanyat del director de l’ens Xavier Roure, el Cap de l’Oficina Comarcal del Departament d’Agricultura, Andreu Bosch, i el tècnic de l’IRTA, Josep Anton Betbesé. Marc Solsona va explicar que Fira de Mollerussa és coorganitzadora d’aquesta jornada per sisè any consecutiu, alhora que va destacar la importància d’aquesta jornada per al territori lleidatà, amb una superfície cultivada de gairebé 34.000 hectàrees, xifra que suposa el 85% del total de Catalunya.

Inici de la campanya del panís a PonentEl director de Fira de Mollerussa Xavier Roure, va mostrar la seva satisfacció per la col·laboració tant amb l’IRTA com amb el Departament d’Agricultura així com pel desenvolupament d’aquesta jornada que permet, amb el seu nou format telemàtic, tornar a l’activitat.

Acte inaugural de la Jornada del Panís a MollerussaPer la seva banda Andreu Bosch, va destacar que la jornada del 2020 sobre el panís a la Casa Canal de Mollerussa va ser l’última jornada que es va fer de forma presencial. Malgrat tot, Bosch es va mostrar optimista, assenyalant que el format en línia té els seus avantatges, permeten l’increment considerable de participants, donat que la xarxa l’obre a tota Catalunya, i amb la possibilitat de poder seguir-la a la carta, en dies posteriors a la seva celebració. La sala, va dir Bosch, està reservada per a 500 persones.

La jornada és gratuïta si bé cal inscriure’s prèviament a través de RuralCat. Josep Anton Betbesé, va manifestar que el panís és el tercer cultiu en superfície a Catalunya amb 40.000 hectàrees i el segon cultiu en producció del país dins els cereals de gra, sent, a més, el cultiu per excel·lència al regadiu.

La Jornada del panís inaugura els actes de la Fira de Sant Josep de Mollerussa, ajornada fins al juny
comentaris