Josefina Xufré i Natalia Ermakova revaliden primers premis en els Vestits de Paper de Mollerussa

El Concurs Nacional de Vestits de Paper de Mollerussa supera el mig segle de trajectòria amb més de 70 participants

Primer premi de Vestits d'Època de Natalia Ermakova dels Arcs
photo_camera Primer premi de Vestits d'Època de Natalia Ermakova dels Arcs

Moda actual Primer Premi, de Josefina XufréUn cop superat el mig segle de trajectòria, el llistó dels treballs presentats en el Concurs Nacional de Vestits de Paper de Mollerussa, està molt alt, i així ho van constatar els vestits guanyadors de la (51è) edició. La modista de Cerdanyola del Vallès Josefina Xufré ha sigut una clara guanyadora en la modalitat de Moda actual amb el vestit Trendy Tweed, una extraordinària i creativa pesa versàtil inspirada en el treball de Coco Chanel, i dissenyada per la filla de la modista Laia Pon.

La moda actual també ha guardonat en segon lloc a la modista d'Amposta Candida Pelegrin, pel treball Orient i Occident, i en tercer lloc el vestit Textures de la modista de Balsareny Anna Bonals.

En la modalitat de vestits d'Època, una nova obra mestra de la modista dels Arcs Natalia Ermakova, que sota el títol d'Anna Emperatriu i Autòcreata de tota Russia, va recrear un vestit de protocol del segle 18Ermakova ha estat guanyadora en les tres anteriors edicions del concurs mollerussenc en les diferents modalitats, i s'ha convertit en un referent de la costura en paper.

Moda actual Tercer PremiEl segon premi en la modalitat d'Època se l'enduria la modista de Vacarisses Maria Àngels Serrasolsas, amb el vestit El si de la reina. El tercer premi va recaure en les modistes locals Pepita, Adelina i Paquita, amb el vestit Chic Parisien.

Pel que fa a la modalitat de Vestits de Fantasia, l'Associació Cultural de Dones d'Almenar aconseguia el primer premi amb una elaborada recreació d'un vestit dels indis americans, amb el nom de Reina Cherokkee. Un vestit elaborat amb ganxet i plomes de colors, confeccionades amb parer de seda.

Moda actual Segon PremiEl segon premi de la modalitat de Fantasia, es quedava al Pla d'Urgell i nou guardó per Natalia Ermakova, amb el vestit Sherezade. En tercer lloc es valorava el treball de M. Carme Begines d'Alguaire, anomenat Luxe Oriental.

El Teatre l'Amistat de Mollerussa es va tornar a omplir, en una gala que va veure desfilar una setantena de treballs, complementat amb una exposició de 53 vestits per a nines Barbie. La gala va estar conduïda per l'actriu Montse Germán, i acompanyada pel concert de Jordi Guixé, professor de tenora a l'Escola Municipal de Música i el pianista Bernat Bonjorn. Un espectacle que va tenir connotacions en homenatge a Mollerussa com a Capital de la Sardana 2016.

comentaris