28.11.2021 |

Josep Ballester guanya el XXIIIè Premi de Poesia Maria-Mercè Marçal

L'escriptor, poeta i filòleg Josep Ballester i Roca s'ha endut el premi de 3.000 euros del certamen per la seva obra Llibre de somnis, un treball que, ha explicat, ha estat escrivint durant els últims deu anys i que recull la seva visió particular sobre el somni, una part de la realitat que, considera, no és una qüestió banal

Josep Ballester, guanyador del XXIII Premi de Poesia Maria-Mercè Marçal - Marina Pallàs Barta
Josep Ballesté, guanyador del XXIII Premi de Poesia Maria-Mercè Marçal @MarinaPallàsBarta
Josep Ballester guanya el XXIIIè Premi de Poesia Maria-Mercè Marçal

L'escriptor valencià Josep Ballester i Roca ha guanyat el XXIIIè Premi de Poesia Maria-Mercè Marçal, convocat pel Consell Comarcal del Pla d'Urgell, amb la seva obra Llibre dels somnis. El jurat es va reunir el 25 de febrer per deliberar sobre el premi i decidir l'obra guanyadora d'entre 55 originals que s'havien presentat en total al certamen.

L'acte de proclamació del veredicte s'ha fet aquest dissabte 6 de març a porta tancada a la sala d'actes del Consell Comarcal, on han intervingut el president del Consell, Rafel Panadés; el membre del jurat i escriptor Ramon Rubinat -qui també ha intervingut en representació de la poeta Àngels Marzo, també membre del jurat-; i, un cop s'ha conegut el guanyador, el premiat Josep Ballester.  L'acte s'ha retransmès en línia a través del canal de Youtube del Consell Comarcal del Pla d'Urgell.

Josep Ballesté, guanyador del XXIII Premi de Poesia Maria-Mercè Marçal, i els membres del jurat i organització del certamen - Marina Pallàs BartaJosep Ballester, guanyador del XXIII Premi de Poesia Maria-Mercè Marçal, junt amb els organitzadors del certamen - Marina Pallàs Barta

L'escriptor, poeta i filòleg Josep Ballester i Roca s'ha endut el premi de 3.000 euros del certamen per la seva obra Llibre de somnisun treball que, ha explicat, ha estat escrivint durant els últims deu anys i que recull la seva visió particular sobre el somni, una part de la realitat que, considera, "no és una qüestió banal". L'autor originari d'Alzira i també professor a la Universitat de València ha explicat que l'obra, la qual, en les seves paraules, "intenta ser un reflex de la seva vida però també del temps i context", descansa sobre tres pilars principals: Freud, el marxisme i el feminisme. Per Ballester, aquest certamen "no és cap broma", ja que, segons ha explicat, va decidir presentar-s'hi "per la seva trajectòria". L'autor ha explicat també que als 18 anys va conèixer personalment Maria-Mercè Marçal, l'obra de la qual va impactar-lo pel seu "llenguatge creatiu i estètic".

Josep Ballester guanya el XXIIIè Premi de Poesia Maria-Mercè Marçal
comentaris