23.05.2022 |
Territoris.cat

Joves de Catalunya participen en un camp per rehabilitar dos habitatges de Bellvís i el Palau

El grup, format per 24 joves d'entre 15 i 17 anys, treballaran durant dues setmanes dins el projecte Coopera a través del qual coneixeran què és l'anomenat 4t Món

El grup el formen 24 joves d'arreu de Catalunya
El grup el formen 24 joves d'arreu de Catalunya
Joves de Catalunya participen en un camp per rehabilitar dos habitatges de Bellvís i el Palau

Per tercer any consecutiu, Mollerussa acull un camp de treball en el qual participaran enguany 24 joves d’entre 15 i 17 anys d’arreu de Catalunya i els quals estaran coordinats per 3 monitors. Els joves, que estaran a la ciutat fins al 2 d’agost, tenen per objectiu ajudar a la rehabilitació de dos habitatges en municipis de la comarca, un a Bellvís i l'altre al Palau d'Anglesola, dins el projecte Coopera, que organitza la Direcció General de Joventut del Departament de Benestar Social i Família i que és gestionat per la Fundació Josep Carol amb la col·laboració de l’Ajuntament de Mollerussa i el Consell Comarcal del Pla d’Urgell.

Els joves, que van arribar diumenge a la ciutat, han estat rebuts a l’Oficina Jove del Pla d’Urgell per l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona; la coordinadora territorial de Joventut, Anna Feliu; el president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Josep Maria Huguet, i el director de la Fundació Josep Carol, David Pérez.

En l'acte de benvinguda, l'alcalde ha valorat “l’esforç individual que genera aquesta acció col·lectiva que reverteix en la societat” i que presenta als joves com a persones solidàries desmentint “el clixé que, a vegades, es penja als joves”. Per la seva part, Anna Feliu, ha destacat l’aprenentatge que faran aquests joves d’una problemàtica social, que amb la crisi s’ha vist agreujada.

Huguet ha agraït l’esforç que faran aquests joves i els ha encoratjat a seguir contribuint a través del voluntariat amb la societat, mentre que David Pérez ha animat als participants, ja que “esteu fent una molt bona feina” d’aprenentatge i de servei a la comunitat.

Els voluntaris faran tasques de pintura i neteja i conviuran amb les persones que hi resideixen per entendre millor la seva problemàtica

Un cop feta la rebuda, els joves han començat ja a treballar en el projecte a través del qual podran conèixer de primera mà què és el 4t Món, terme amb el qual es defineix la pobresa en els països desenvolupats, i alhora contribuir a pal·liar-ne les conseqüències.

Ho faran duent a terme diferents tasques de rehabilitació com pintura, neteja o reparacions diverses en dos domicilis, un a Bellvís i l’altre al Palau d’Anglesola, que han estat seleccionats pels serveis socials de base del Consell Comarcal de manera que, a banda de les tasques de rehabilitació per millorar-ne l’habitabilitat, també es dugui a terme una tasca social en la qual els joves convisquin amb les persones que hi resideixen i entenguin així millor la problemàtica de l’anomenat 4t Món.

Joves de Catalunya participen en un camp per rehabilitar dos habitatges de Bellvís i el Palau
comentaris