25.02.2020 |
Territoris.cat

Una quinzena de joves participen en el Camp de Treball que recupera tres nius de metralladora de la Guerra Civil

Joves treballant en els nius de metralladora de Linyola
Joves treballant en els nius de metralladora de Linyola
Una quinzena de joves participen en el Camp de Treball que recupera tres nius de metralladora de la Guerra Civil

Una quinzena de joves, entre 14 i 17 anys, procedents de diversos indrets de Catalunya, participen des d'aquest dilluns en un Camp de Treball al municipi de Linyola. És el tercer any que el municipi del Pla d'Urgell acull a joves per treballar en la millora i manteniment de rutes saludables pel terme municipal.

Aquest any les tasques se centraran en la recuperació dels escenaris de la Guerra Civil, concretament a restaurar i fer visibles, tres dels deu nius de metralladora que s'han documentat en el terme

El grup de joves que participa en el Camp de Treball de LinyolaSegons l'alcalde de Linyola, Àlex Mases, en el municipi es va desplegar una línia de defensa amb trinxeres i diferents construccions de formigó que les tropes republicanes van utilitzar per defensar-se de l'avanç de l'exèrcit colpista, l'any 1938. Un escenari que el municipi vol recuperar i catalogar com a béns protegits d'interès local.

Joves treballant en els nius de metralladora de Linyola 2Mases ha afegit que els treballs de recuperació dels nius de metralladora formaran part d'un itinerari que discorrerà per diferents indrets del municipi, com l'espai de la Memòria, la fosa comuna del cementiri, i finalitzarà en una exposició d'imatges de la contesa civil del fotògraf Francesc Boix. El consistori també pintarà un mural commemoratiu de grans dimensions en el carrer del Castell.

Els participants en el Camp de Treball, recorren cada matí els vuit quilòmetres de via verda del terme de Linyola, per tal de revisar les condicions i netejar els camins i els vorals. Aquest any també se'ls ha encarregat participar en l'habilitació d'una àrea de pícnic en una zona boscosa del terme, en la que es col·locaran bancs i taules, així com la construcció d'un pont de fusta.. 

Comentarios