17.01.2022 |

#CompraAlTeuMunicipi, campanya de Junts per donar suport al comerç de Mollerussa

La campanya vol reivindicar la funció de servei que té el comerç local i la consolidació dels seus llocs de treball, davant d’un context de canvi d’hàbits en el consum
L'equip de Junts Mollerussa en la campanya #CompraAlTeuMunicipi @Junts
L'equip de Junts Mollerussa en la campanya #CompraAlTeuMunicipi @Junts
#CompraAlTeuMunicipi, campanya de Junts per donar suport al comerç de Mollerussa

El Comitè Local de Junts per Catalunya a Mollerussa ha endegat la campanya #CompraAlTeuMunicipi, amb l’objectiu que la població redescobreixi el comerç local i hi doni suport davant del complicat context econòmic actual. La campanya vol reivindicar la funció de servei que té el comerç local i la consolidació dels seus llocs de treball, davant d’un context de canvi d’hàbits en el consum.

El Comitè Local de Junts per Catalunya a Mollerussa es vol donar suport a autònoms i emprenedors, ja que, aquests són majoritàriament petits comerços i petites empreses de serveis locals  

La cap local de Junts a Mollerussa, Romy Balagué, ha explicat que aquests comerços mantenen als pobles vius, i formen una nombrosa xarxa d’empreses de serveis locals que donen sentit a la frase fer vida al poble. Reactivar la nostra economia i generar llocs de treballs estables, depèn, en gran part, de les nostres decisions de compra, i n’hi ha prou amb adquirir l’hàbit de realitzar les nostres compres al petit comerç, ha explicat Balagué. 

Els avantatges de comprar en negocis locals 

De res no serveix l'aprovació d'una Llei d'Emprenedors, la creació d'ajudes a l'emprenedoria o els incentius fiscals a petites empreses, si després aquests petits negocis no es poden consolidar en el temps, ni ser viables econòmicament. És per això que la campanya va enfocada al petit comerç en particular, però també a qualsevol classe de negoci destinat a la venda de productes i serveis a petita escala, ja que gran part de la nostra economia se sosté a l'acció de negocis tradicionals i comerços locals que segueixen creant treball i generant riquesa. 

Si bé és cert que el preu és un factor determinant –i més amb els temps que corren– amb la decisió de comprar, és convenient tenir també en compte altres factors que produeixen valor afegit i ser conscients dels mites i realitats que circulen al voltant dels petits comerços i les grans superfícies 

A més a més, comprar en un petit comerç ofereix, en molts casos, una sèrie d'avantatges com evitar aglomeracions, ja que els desplaçaments són més curts i, per tant, es guanya temps, i ajudar a mantenir l'economia local, perquè es tracta dels nostres veïns i veïnes, i estan molt a prop nostre. Aquests negocis aporten vida al municipi, el comerç local humanitza al poble i s’hi rep un tracte més personalitzat, fan suggeriments i donen més facilitats i col·laboren en les activitats del poble. A més a més, no contamines per anar a comprar, és més sostenible, no estan dissenyats perquè compris milers de coses, sinó el que necessites, ofereixen marques petites, que cuiden la seva producció i respecten a les persones i poden oferir producte de proximitat o de producció local. 

Ens toca a nosaltres, com a ciutadans i consumidors, reflexionar sobre els nostres hàbits de consum i sobre la nostra responsabilitat a l'hora de contribuir a la generació de riquesa. 

#CompraAlTeuMunicipi, campanya de Junts per donar suport al comerç de Mollerussa
comentaris