11.08.2022 |
Territoris.cat

AQUESTA EMPRESA TAMBÉ GESTIONA EL RESTAURANT LA TAGLIATELLA DE MOLLERUSSA

L’Ajuntament de Mollerussa adjudica a General Pasta l’explotació del Bar de l’Amistat

General Pasta, que també gestiona el restaurant La Tagliatella, haurà de realitzar com a contraprestació una sèrie d’inversions en la millora de l’establiment que tenen un valor aproximat total de prop de 89.000 euros
Cafeteria del complex de L'Amistat de Mollerussa
Cafeteria del complex de L'Amistat de Mollerussa.
L’Ajuntament de Mollerussa adjudica a General Pasta l’explotació del Bar de l’Amistat

 L’Ajuntament de Mollerussa té previst aprovar en el pròxim Ple ordinari d’aquest dijous l’adjudicació a l’empresa General Pasta S.L. de la concessió administrativa de domini públic per gestionar i explotar el Bar de L’Amistat per un període de 8 anys prorrogable 2 anys més. Aquesta empresa, que també gestiona el restaurant La Tagliatella, haurà de realitzar com a contraprestació una sèrie d’inversions en la millora de l’establiment que tenen un valor aproximat de 89.000 euros, segons ha indicat aquest matí l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona.

De la inversió total, 56.344 euros corresponen a l’obligació marcada en les bases de l’adjudicació per fer obres de reforma i adequació de la instal·lació elèctrica en baixa tensió i la resta són millores incorporades per l’empresa, com són la renovació de la climatització tant del bar com de la sala annexa així com la campana extractora i la sortida de fums i el revestiment de pintura. 

Solsona ha explicat que, d’altra banda, l’Ajuntament també té atorgada una subvenció de la Diputació de Lleida per a la rehabilitació del complex de l’Amistat per un import de 132.000 euros i que inclou la pintura de la façana del bar, l’arranjament de la claraboia de l’edifici per l’entrada del carrer de Ciutat de Lleida i d’unes goteres que afecten el vestíbul del teatre.  Aquesta subvenció s’incorporarà al pressupost del 2021 per fer la rehabilitació de la façana del bar en paral·lel a les obres de millora de l’interior i amb la voluntat es pugui obrir la renovada instal·lació per Sant Josep. 

 

Sol·licitud per deixar sense efecte l’ARE per poder planificar-ne el futur creixement

Un altre punt de l’ordre del dia de dijous és la proposta de sol·licitar al departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat que modifiqui el Pla director urbanístic de les Àrees Residencials Estratègiques (ARE) de Ponent amb l’objectiu de deixar sense efecte la de Mollerussa, que el 2009 preveia la construcció de 1.700 habitatges, la meitat dels quals havien de ser habitatges socials, en una zona d’unes 20 hectàrees entre l’estació d’autobusos i el Parc de Bombers, des de la carretera de Linyola i fins als termes de Golmés i Vila-sana. 

L’alcalde de Mollerussa ha explicat que la sol·licitud es basa en el fet que les raons que van motivar aquest pla han quedat obsoletes pel fet que les previsions contingudes al POUM vigent ja asseguren suficient reserva per habitatges protegits per fer front a la demanda actual. “Hipoteca el creixement de la ciutat i no té sentit”, ha indicat. A més, ha afegit que del 2000 al 2010 a Mollerussa es van construir un total de 248 habitatges mentre des del 2011 al 2019 se n’han acabat 149, xifres que justifiquen que la demanda d’habitatge no és la contemplada en l’ARE, que a més s’havia d’executar tota en un paquet sense possibilitat de fragmentar-ne el desenvolupament. 

Segons ha indicat l’alcalde, la voluntat és “passar d’una zona d’impossible creixement a una zona de possibles creixements si es desenvolupa per sectors”, una possibilitat que no serà ni a curt ni a mitjà termini perquè actualment no hi ha demanda en aquest sentit, ha matisat. També ha dit que l’aixecament de l’ARE permetrà als propietaris dels terrenys que en el seu dia van haver de fer una cessió anticipada perquè s’hi preveia una zona d’equipaments escolars, revertir aquesta cessió. 

 

Modificacions i renovació de crèdits

Altres punts de l’ordre del dia del Ple són dues modificacions de crèdit per un import respectiu de 27.000 euros i 25.000 euros. La primera és per incorporar al pressupost la paga i senyal feta a La Caixa per la compra dels baixos de l’Ajuntament aquest estiu i la segona és per finançar despeses relacionades amb la compra de material per a la prevenció de la Covid-19.

També es debatrà l’aprovació d’una renovació de crèdit per un import de 700.000 euros amb el Banc de Santander i la declaració dels grups municipals de l’Ajuntament de Mollerussa amb motiu del Dia Universal de la Infància que es va celebrar el passat dia 20 de novembre, una declaració emmarcada en els compromisos de Mollerussa com a Ciutat Amiga de la Infància declarada per Unicef. 
 

L’Ajuntament de Mollerussa adjudica a General Pasta l’explotació del Bar de l’Amistat
comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement