25.09.2022 |

L’Ajuntament de Linyola ha rebut un centenar de propostes pel projecte de Parc Urbà

El consistori començarà a desplegar el projecte per fases que arrencaran ben aviat amb el moviment de terres i el disseny de la zona verda perimetral, una iniciativa en la qual es vol demanar la complicitat de docents i alumnes de l'escola El Sitjar
Terrenys camp de futbol vell Linyola (1)
Terrenys camp de futbol vell Linyola @territoriscat
L’Ajuntament de Linyola ha rebut un centenar de propostes pel projecte de Parc Urbà

La finca de l'antic camp de futbol de Linyola, s'havia convertit en abocador i racó de tota mena d'andròmines retirades de la via pública, una finca de 12.000 metres quadrats propietat de l'Ajuntament, que es va utilitzar per a algunes activitats esportives relacionades amb el motociclisme. L'Ajuntament de Linyola va creure convenient que la finca es pogués convertir en espai d'utilitat pública, i per tal de concretar quins podrien ser els usos d'aquesta, al mes d'abril es va convocar una consulta popular.

Terrenys camp de futbol vell de LinyolaPer tal que els linyolencs i linyolenques poguessin disposar d'una aproximació del que podia ser el nou Parc urbà, l'Ajuntament de Linyola va encarregar una maqueta en 3D, que es va exposar en la planta baixa de l'edifici consistorial, que va servir de referència per generar noves idees entre el veïnat.

Parc Urbà de LinyolaEl consistori va tancar la convocatòria la passada setmana, i en el recompte es van comptabilitzar 105 propostes de les quals el consistori va considerar que 52 podien ser viables, basades en l'esborrany inicial que presentava la maqueta amb dues zones diferenciades. En una de les zones es preveu unes grades, per poder dur a terme concerts, cinema, fires i altres activitats populars, un segon espai amb mobiliari i elements de lleure infantil, i activitat física, i esports urbans. Tota la zona estaria envoltada de zona verda i camis per practicar esport, caminar, o recórrer amb bicicleta. Es completaria l'equipament amb un aparcament per autocaravanes.

Projecte parc LinyolaSegons ha explicat l'alcalde de Linyola, Àlex Mases, el consistori començarà a desplegar el projecte per fases que arrencaran ben aviat amb el moviment de terres i el disseny de la zona verda perimetral, una iniciativa en la qual es vol demanar la complicitat de docents i alumnes de l'escola El Sitjar. En principi està previs plantar al voltant de 400 varietats d'arbre, arbustos i plantes aromàtiques.

Mases, destaca que la pretensió de l'Ajuntament és aconseguir implicar a les entitats locals per tal que en el marc de la seva activitat poguessin dur a terme algun dels segments del Parc urbà. El Centre Excursionista, l'associació de Dones Adoli, o els Escoltes del Mascançà, serien algunes de les entitats que es podrien volcar, en la recerca i disseny del mobiliari urbà, els recorreguts dels camins, o el mobiliari infantil, entre altres. Mases afegeix que es tracta d'un projecte de futur que els linyolencs i linyolenques s'han de fer seu.

L’Ajuntament de Linyola ha rebut un centenar de propostes pel projecte de Parc Urbà
comentaris