19.10.2021 |
Territoris.cat

Mollerussa presenta un programa de Nadal inèdit amb una trentena de propostes variades

Un hotel del terror a Cal Duch, jocs amb realitat virtual, un Scape Room i maridatges de xocolata i cervesa o de caves són algunes de les activitats pensades per a tots els públics.
L'il·luminació torna a protagonitzar el Nadal a Mollerussa @Ajuntament
Les activitats s'allargaran al llarg de tot el mes de desembre i les Festes de Nadal - Ajuntament de Mollerussa
Mollerussa presenta un programa de Nadal inèdit amb una trentena de propostes variades

Un hotel del terror a Cal Duch de la mà dels ARF Diables de Mollerussa, sessions de jocs amb realitat virtual augmentada i un Scape Room als pavellons firals o cinema i teatre infantils al Centre Cultural i el Teatre L’Amistat són algunes de les activitats  que preveu fer Mollerussa per les festes de Nadal al llarg de tot el desembre. 

L’Ajuntament de Mollerussa va presentar aquest dimarts el programa, que oferirà una trentena d’activitats lúdiques i culturals al llarg del mes de desembre pensades per a tots els públics. L’objectiu és dinamitzar l’activitat de la ciutat i oferir propostes a la ciutadania perquè en participi sempre vetllant per la seva seguretat i pel compliment de les mesures de prevenció contra la Covid-19.  Així ho va explicar aquest mateix dimarts la regidora de Festes, Raquel Pueyo, acompanyada del tècnic de l’àrea de Festes, Àlex Culleré.

Fins ara, per aquestes dates, la gent acudia a l’Aventura de Nadal, però aquest any no es podrà celebrar a causa de la pandèmia. A més, amb aquestes noves propostes, també es busca seduir el públic més juvenil, ja que estan pensades per joves a partir de 12 anys que ja no acostumaven a acudir a l’Aventura de Nadal. 

A banda de l’Aventura de Nadal, una altra de les activitats que enguany complia la seva quarta edició i que no es podrà dur a terme és la Festa de Cap d’Any, que es feia al Pavelló Poliesportiu i que l’any passat va reunir 700 comensals a més dels assistents al cotilló posterior.

Construcció d’un Bosc de desitjos per als infants i les seves famílies, cada tarda a les places

Per als més petits, a banda de les 10 pel·lícules de cinema infantil programades una cada dia des del 26 de desembre fins el 4 de gener i dels 4 espectacles teatrals que es posaran en escena els dies 29 i 30 de desembre i 2 i 3 de gener , també s’ha pensat en una activitat per fomentar l’educació en la cooperació com és la creació d’El Bosc dels desitjos a les places Major i de Manuel Bertrand. Per a promoure aquesta activitat es comptarà una de les entitats que treballa per al lleure a la ciutat com és les Colònies Sant Jaume, la qual han vist reduïdes o anul·lades les activitats que acostumaven a programar al llarg de l’any i que amb aquesta activitat, que es durà a terme els dies 28, 29 i 30 desembre i 2 i 4 de gener cada tarda, podran retrobar-se amb el seu públic. 

Maridatges de cervesa i cava i concerts al Teatre L’Amistat i al centre urbà

Maridatges de xocolata i cervesa amb Matoll com a cervesa de capçalera o de caves amb Agustí Torelló complementaran la proposta, la qual també inclourà concerts com el del Cor de l’Orfeó Lleidatà, que s’ha reprogramat per al dia 8 de desembre a les 7 de la tarda al Teatre L’Amistat, o l’acció MuCa promoguda  per Pla Sonor el 3 de gener. 

Cagatio de Nadal, entrega de cartes als patges i arribada dels Reis d’Orient

Altres activitats previstes, aquestes amb caire nadalenc, són el Mercat de Santa Llúcia que organitza la Cambra de Comerç i Mollerussa Comercial aquest dissabte dia 5, el tradicional Cagatió que promouen Mollerussa Comercial i el Centre d’Iniciatives Solidàries Angel Olaran (20 de desembre); l’acte de lliurament de les cartes als patges reials que es farà al Teatre L’Amistat el 27 de desembre i l’arribada de Ses Majestats els Reis d’Orient la tarda del dia 5, un acte en el qual encara s’està treballant per definir-ne el format a l’espera de les indicacions finals del PROCICAT. També hi haurà la lectura col·lectiva d’El Poema de Nadal, de Josep M. De Sagarra de la mà de Saó de Ponent el dia 28 de desembre i l’Home dels Nassos amb el Casal Popular L’Arreu el 31 de desembre.


 

Mollerussa presenta un programa de Nadal inèdit amb una trentena de propostes variades
comentaris