“La teva brossa val un ou”, l'economia circular de l’escola Arnau Berenguer del Palau d'Anglesola

Un cop construït el galliner, i instal·lades les gallines s’anirà tancant el cercle, el projecte preveu que les aus es puguin alimentar de les restes orgàniques, del menjador escolar, i les que aportin els escolars, que a canvi rebran un ou
Els alumnes de l'escola Arnau Berenguer del Palau contrueixen un galliner @ArnauBerenguer
photo_camera Els alumnes de l'escola Arnau Berenguer del Palau contrueixen un galliner @ArnauBerenguer

Amb la voluntat de fomentar iniciatives d’economia circular l’escola Arnau Berenguer del Palau d’Anglesola van arrencar el projecte La teva brossa val un ou,  dirigit als alumnes de grau superior. El centre educatiu forma part de la Xarxa d’Escoles Verdes, per la qual cosa van decidir que el projecte interdisciplinari es desplegaria en aquest àmbit.

El projecte de l'escola l’escola Arnau Berenguer té com a eix conductor la construcció d’un galliner, que han iniciat aquest curs els alumnes de cinquè i sisè, i els pròxims cursos s’aniran incorporant nous cicles. El projecte té previst incloure una incubadora per tal de poder anar completant la traçabilitat de la iniciativa, fent néixer els polls.

Els alumnes de l'escola Arnau Berenguer del Palau contrueixen un galliner @ArnauBerenguerEls alumnes van iniciar el projecte La teva brossa van un ou elaborant el disseny de com hauria de ser un galliner biosostmible, d’aquest esbós es va començar a buscar els materials. Els alumnes van demanar la col·laboració dels familiars, i entitats del municipi per aconseguir materials reciclats, i reutilitzables.

Un cop construït el galliner, i instal·lades les gallines s’anirà tancant el cercle. El projecte preveu que les aus es puguin alimentar de les restes orgàniques, del menjador escolar, i les que aportin els escolars, que a canvi rebran un ou.

Els alumnes de l'escola Arnau Berenguer del Palau contrueixen un galliner @ArnauBerenguerLa traçabilitat s’anirà completant amb l’aprofitament de la gallinassa, que es barrejarà amb les restes del menjador, i el que no aprofitin les gallines, per elaborar un compost, que servirà d’adob per l’hort de l’escola. Per aconseguir aquest element fertilitzant, també es construiran un parell de compostadors.

El projecte complementa l'àrea de matemàtiques que permetrà calcular els quilograms de residus orgànics produïts mensualment a les llars, i gestionar els de l'escola, al mateix temps l'activitat ha de permetre tractar els residus i recursos per aconseguir un benefici que permeti avançar com a escola verda.

Comentaris