27.10.2021 |
Territoris.cat

L’Estany d’Ivars i Vila-sana preveu incorporar un director tècnic en pocs mesos

Es durà a terme una acció de recuperació del sistema aquàtic, propi dels ecosistemes mediterranis, consistent en abaixar un metre el nivell de les aigües

Reunió del Consorci Estany d'Ivars
Reunió del Consorci Estany d'Ivars
L’Estany d’Ivars i Vila-sana preveu incorporar un director tècnic en pocs mesos

El Consorci de l'Estany d'Ivars i Vila-sana preveu incorporar en pocs mesos la figura d'un director tècnic que exerceixi les funcions de coordinació, gestió ecològica i promoció de l'ús públic a l'estany, una figura que actualment està vacant. Aquest ha sigut un dels temes que es van tractar en el Consell General de l'òrgan que gestiona l'espai natural del Pla d'Urgell, la primera reunió que celebra després de la renovació de la presidència que correspon al president de la Diputació, Joan Talarn.

Nous plafons instal·lats a l'Estany d'Ivars i Vila-sanaEl Consorci preveu disposar de l'actualització del Pla d'usos que es va encarregar al biòleg Jordi Sargatal a principis de l'any vinent. Una proposta d'actuacions a partir de la qual al llarg de l'any vinent es preveu portar a terme a l'Estany una acció de recuperació del sistema aquàtic, propi dels ecosistemes mediterranis, consistent en abaixar un metre el nivell de les aigües per ajudar a renovar-ne els nutrients de cara a les poblacions de peixos existents.

La reunió, a la que hi han assistit els representants de Diputació de Lleida, Generalitat, Consell Comarcal, Universitat de Lleida i els ajuntaments d'Ivars d'Urgell i Vila-sana, també va tractar el programa d'activitats per a l'any 2020, així com les necessitats de pressupost i de relació de llocs de treball de cara a l'exercici vinent, amb la voluntat de reforçar la cura d'aquest espai natural. S'ha incidit en els projectes de millora, contemplats dins del programa FEDER Ponent Actiu, que impulsa el Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, i que incidirà sobre les zones de descans de l'entorn.

L’Estany d’Ivars i Vila-sana preveu incorporar un director tècnic en pocs mesos
comentaris