23.04.2021 |
Territoris.cat

El bloc A del Grup Sant Isidori de Mollerussa s'enderrocarà a finals d'any

Visita dels consellers i l'alcalde als habitatges dels blocs Sant Isidori
Els consellers empresonats, Meritxell Borràs i Josep Rull en una visita al Grup Sant Isidori
El bloc A del Grup Sant Isidori de Mollerussa s'enderrocarà a finals d'any

El procés per l'enderroc dels cent seixanta habitatges del Grup Sant Isidori de Mollerussa es prolongarà fins a l'estiu del 2021, segons ha explicat l'alcalde de la capital del Pla d'Urgell, Marc Solsona. El departament de Territori i Sostenibilitat, a través de l'INCASOL i l'Ajuntament han establert un calendari que es desplegarà a mesura que es vagin reubicant els propietaris dels quatre blocs d'habitatges.

El Bloc A, està previst d'enderrocar al mes de desembre, o a principis de gener del pròxim any, ja que encara hi ha pendent de desallotjar sis immobles, esperant que l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, adjudiqui una nova residència als propietaris. Pel que fa als altres tres immobles, la previsió per al Bloc C, per al que ja s'ha iniciat l'expedient de ruïna tècnica i econòmica, és que l'enderroc sigui possible de cara a l'estiu del 2020 mentre que el Bloc B podria ser enderrocat a finals del 2020 i el D a l'estiu del 2021, segons ha afegit l'alcalde.

Un dels blocs d'habitatges del Grup Sant Isidori de MollerussaEl desallotjament dels 40 habitatges del Bloc A s'ha desenvolupat de manera progressiva. En 23 dels habitatges, les persones que hi vivien han estat reallotjades en altres immobles gestionats per l'Agència de l'Habitatge de Catalunya mitjançant contractes de lloguer, mentre que en la resta de situacions, els pisos o bé estaven buits o bé els seus ocupants ja disposaven d'alternatives d'habitatge.

Així mateix, s'han portat a terme 13 reallotjaments més de famílies residents en els altres tres blocs, després de rebre els informes tècnics corresponents que així ho recomanaven.

Segons ha explicat l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, el consistori aprovarà aquest dijous en sessió Plenària, l'encomana del cost de 400.000 euros, per l'enderroc dels quatre blocs, al departament de Territori i Sostenibilitat a través de l'INCASOL. El consistori compensarà la despesa del Govern, amb la cessió de solars al municipi que es destinaran a la promoció d'habitatge protegit.

Grup Sant Isidori afectacions (5)Solsona ha valorat l'acord com una bona operació, que dóna forma a l'acord de col·laboració amb la Generalitat per portar a terme aquesta actuació que suposa l'enderroc d'una propietat privada. L'alcalde de la capital del Pla d'Urgell ha afegit que es tractava de la voluntat de disminuir la càrrega econòmica per als propietaris dels habitatges afectats que havien d'assumir aquestes despeses. Solsona ha destacat que l'Ajuntament buscarà la fórmula perquè els propietaris que reuneixin uns determinats condicionants socials i econòmics quedin exempts del pagament mentre que, en el cas d'aquells que disposin de recursos suficients com és el cas de les entitats bancàries, o multi propietaris, se'ls repercuteixi el cost de l'enderroc.

El bloc A del Grup Sant Isidori de Mollerussa s'enderrocarà a finals d'any
comentaris