El premi reconeix la trajectòria d'Helena Maleno en la defensa dels drets dels emigrants

Helena Maleno Premi Ànima per l'activisme en defensa dels Drets Humans
photo_camera Helena Maleno Premi Ànima per l'activisme en defensa dels Drets Humans

Els Premis Ànima Ciutat de Mollerussa, impulsats per l'Ajuntament de Mollerussa i el Centre d'Iniciatives Solidàries Ángel Olaran, reconeixeran en la seva tercera edició a l'activista defensora drets dels emigrants a l'anomenada frontera sud, Helena Maleno Garzón. L'alcalde Marc Solsona i el president del CIS Ángel Olaran, Josep Maria Pujol, van donar a conèixer el veredicte del jurat d'aquests guardons que, amb caràcter honorífic i anualment, tenen per objectiu premiar la solidaritat tant en l'àmbit internacional i en l'àmbit territorial més proper.

Marc Solsona i Josep M. Pujol presenten els Premis Ànima Ciutat de MollerussaLa periodista i fundadora de l'ONG Caminando Fronteras recollirà el guardó el pròxim 9 de novembre en el marc de la Vetllada Solidària Ángel Olaran. Cal recordar que en la primera edició d'aquests premis es va premiar l'ONG Cascos Blancs per la tasca duta a terme a Síria i en la segona el guardonat va ser Meir Margalit, defensor dels drets del poble palestí.

Helena Maleno Garzón, nascuda a El Ejido (Almeria) però establerta a Tànger, sumarà aquest reconeixement a altres que ha rebut per la tasca que desenvolupa defensant els drets de les persones que fugen de la violència i la pobresa, especialment dones i menors, intentant travessar la Mediterrània per arribar a Espanya i a Europa

Marc Solsona va explicar que es tracta de fer un reconeixement múltiple a una persona que ajuda, que està perseguida per ajudar i que fa visible que l'Europa del segle XXI no està donant solució a una situació difícil.

Meir Margalit, defensor dels drets del poble palestí.Per la seva part, Josep Maria Pujol va indicar que es vol reconèixer la tasca d'activistes com Helena Maleno, perquè ajuda a qui s'ha d'ajudar, als més desvalguts, una tasca que ha estat criminalitzada en un intent de relacionar-la amb les màfies de tràfic de persones.

La vetllada també servirà per lliurar els Reconeixements Ànima d'Honor Àngel Pujol a entitats o persones del territori més proper que hagin destacat per la seva trajectòria o pel seu treball en l'àmbit cultural, esportiu, educatiu o solidari, fent un especial incís en aquell perfil de persona més anònima i poc coneguda.

El Centre d'Iniciatives Solidàries Ángel Olaran ha obert un procés de participació popular demanat a les entitats de Mollerussa i també a la ciutadania en general que aportin candidatures de persones o entitats, mereixedors d'aquest reconeixement abans del 14 d'octubre presencialment, per correu electrònic o ordinari al Centre d'Iniciatives Solidàries Àngel Olaran, o bé fent la proposta a través d'aquest enllaç a la pàgina web http://isolidaries.org/proposta-reconeixements-anima/ Després d'estudiar les propostes rebudes, una comissió integrada per representants de l'Ajuntament i del Centre d'Iniciatives Solidàries Ángel Olaran escollirà les persones o entitats que seran reconegudes en aquesta edició.

comentaris