08.12.2022 |
Territoris.cat

L’Ajuntament de Bellvís contracta telefonia i internet a una empresa de Lleida

L'Ajuntament reduirà la factura anual de telefonia de 15.000 a prop de 4.000 euros, i amb una millora substancial de velocitat i qualitat del servei, al municipi i als Arcs

Equips instal·lats en els equipamets de Bellvís 1
Equips instal·lats en els equipamets de Bellvís 1
L’Ajuntament de Bellvís contracta telefonia i internet a una empresa de Lleida

L'Ajuntament de Bellvís ha substituït el servei de telefonia i internet convencional de coure de l'operadora Movistar per un sistema d'alta velocitat aèria.

Segons explica l'alcalde de Bellvís, Joan Talarn, la decisió es va prendre un cop es va comprovar que l'operadora Movistar no podia confirmar la data del desplegament de la fibra òptica, com ha fet en altres municipis del pla d'Urgell. Per altra banda l'equip de govern ha volgut unificar els serveis que hi havia distribuïts pels diferents equipaments municipals i que representaven un cost de més de 15.000 euros anuals Talarn ha afegit que el servei de xarxa en el municipi és molt deficient i en el nucli dels Arcs encara més i per aquest motiu el consistori va iniciar la recerca d'empreses i sistemes alternatius per poder millorar la connectivitat.

Equips instal·lats en els equipamets de Bellvís DetallsEntre les propostes que es van estudiar es va decidir per l'alta velocitat aèria o Wimax, que subministra l'empresa de Térmens, Wireless Grup. El nou equipament que se centralitza en l'edifici consistorial, dóna servei a l'escola Joaquim Palacín, al consultori mèdic, la biblioteca, el Casal Cultural i el Pavelló Municipal.

Segons el regidor de noves tecnologies, Felip Llovera, la millora més substancial ha sigut al nucli dels Arcs, on tenien moltes dificultats en el consultori mèdic per poder fer arribar o consultar els expedients clínics o les receptes.
L'empresa adjudicatària ha incorporat millores com les càmeres de vigilància en el Pavelló d'esports, i tot i així, el cost del servei no serà superior als 4.000 euros.

L'Ajuntament va dur a terme la passada setmana una xerrada informativa en la qual es va presentar a la població el nou web del consistori, i es va aprofitar per explicar els serveis que oferia l'empresa Wireless Grup, com a alternativa a la xarxa de les operadores nacionals. L'operadora de Térmens ofereix servei d'alta velocitat, des d'1 a 15 Mbit simètrics, en l'àmbit domèstic, i segons la demanda per activitats empresarials.

L’Ajuntament de Bellvís contracta telefonia i internet a una empresa de Lleida
comentaris