L'Ajuntament de Fondarella pren mesures davant la mala olor de l’aigua deguda a les algues

L'alcalde de Fondarella Joan Reñé, assegura que els veïns han d'estar tranquils, ja que el consistori fa analítiques diàriament per tal de comprovar la qualitat de l'aigua

Diposits d'aigua i al fons el municipi de Fondarella
photo_camera Diposits d'aigua i al fons el municipi de Fondarella.

L'Ajuntament de Fondarella ha pres mesures importants per reduir la mala olor de l'aigua de boca que està patint el municipi des de fa un parell de mesos. Una circumstància que malgrat no, tenir conseqüències en la salubritat produeix una sensació desagradable per als usuaris, que s'han vist obligat a consumir aigua embotellada.

Segons han explicat alguns veïns l'olor de l'aigua es feia més intens en el moment d'escalfar-la per cuinar o bé en la dutxa si s'utilitzava a una temperatura elevada. En les aixetes encara que l'olor no era tan fort no oferia tranquil·litat per consumir-la.

L'alcalde de Fondarella Joan Reñé ha ratificat que els controls diaris que el consistori està realitzant garanteixen la potabilitat de l'aigua, però reconeix que la mala olor provoca el rebuig dels usuaris. Reñé ha explicat que els estudis que s'han realitzat en la xarxa han demostrat que l'olor el provoca les algues que arriben als dipòsits des del Canal, les plantes s'acumulen en les parets impermeabilitzades dels envasaments, i les temperatures elevades produeixen aquest efecte. L'alcalde afegeix que l'Ajuntament va dur a terme una important inversió per impermeabilitzar els dipòsits, d'una banda per evitar filtracions i per altra garantir la qualitat, i sembla que aquesta millora podria ser la causant de la proliferació de les algues.

L'Ajuntament ha pres mesures extraordinàries, com l'aplicació d'un sistema d'ultrasons que evita l'acumulació d'algues a les parets de les basses, s'incorpora hipoclorit a l'aigua abans de tractar-la, i s'han realitzat varies, descarregues en la xarxa per netejar les canonades. Les accions s'han completat amb l'increment de les hores de tractament de filtratge que han passat de 2 a 10 hores al dia, i el dipòsit d'aigua tractada no es deixa omplir, per tal que l'acció de l'hipoclorit redueixi l'efecte de les algues en l'aigua de boca, abans d'arribar a l'usuari.

Totes aquestes accions han minimitzat l'olor considerablement, però es continua treballant, en un problema que han patit altres municipis del Pla d'Urgell, i que han pogut solucionar amb mesures semblants, segons ha explicat Joan Reñé.

Comentaris