17.01.2022 |
Territoris.cat

L'Ajuntament de Linyola exposarà al cementiri el carro funerari del 1915

Presentació del carro fúnebre restaurat per l'Ajuntament de Linyola
Presentació del carro fúnebre restaurat per l'Ajuntament de Linyola
L'Ajuntament de Linyola exposarà al cementiri el carro funerari del 1915

L'Ajuntament de Linyola ha iniciat les obres d'ampliació del cementiri municipal, una actuació amb la qual s'habilitarà un espai cobert on s'exposarà la carrossa funerària del 1915 que es va restaurar el passat estiu. El Consistori va demanar l'assessorament per a la recuperació del vehicle funerari al Centre de Restauració de Béns Mobles de la Generalitat, i es va encarregar el treball als tècnics Idoia Tantull i Jordi Erra.

Idoia Tantull i Jordi Erra treballen en la restauració de la  Carrossa Fúnebre LinyolaLa carrossa la va adquirir l'Ajuntament de Linyola l'any 1915, però no va ser el primer vehicle fúnebre que adquiria el consistori. El servei fúnebre el va gestionar el mateix ens local fins a l'any 1926, que es va adjudicar a un particular, que també es faria responsable del seu manteniment.

La carrossa va fer el darrer servei el 23 de juny de 1976, data en la qual es va regularitzar aquesta activitat amb vehicles de motor

L'alcalde Àlex Mases amb els restauradors de carro funerariDes de la seva retirada el vehicle s'ha guardat en diferents indrets municipals, i el pas del temps i les inclemències la van malmetre considerablement.

El consistori va presentar als veïns la carrossa restaurada el passat 6 d'octubre, en un acte en el qual va participar l'alcalde Àlex Mases, la restauradora Idoia Tantull, l'historiador local Esteve Mestre, i Ramon Serra, que va ser el darrer encarregat del servei fúnebre que va utilitzar aquest vehicle a Linyola.

El carro funerari restaurat per l'Ajuntament de LinyolaSegons l'alcalde de Linyola Àlex Mases, la restauració de la carrossa funerària respon a la voluntat de poder recordar com es duien a terme els enterraments a Linyola a principis del segle passat. Així doncs el cementiri no només serà un espai de comiat dels nostres veïns, també tindrà el seu museu que descriurà part de la nostra història. Es preveu que el vehicle es pugui traslladar al cementiri aquesta primavera.

Obres d'ampliació del cementiri de LinyolaLes obres de l'ampliació consisteixen en la construcció de cinquanta nous nínxols en l'ala dreta de la part nova del cementiri, on es disposa d'espai suficient per a futures ampliacions. El pressupost de l'obra ascendeix a 40.000 euros.

L'Ajuntament de Linyola exposarà al cementiri el carro funerari del 1915
comentaris