06.12.2022 |
Territoris.cat

L'Ajuntament de Mollerussa projecta la revitalització del Mercat Central

L'alcalde de Mollerussa Marc Solsona desplega l'acció de govern i els projectes de futur per la ciutat en la xerrada Mollerussa avui, la convocatòria anual del primer edil amb els ciutadans de la capital del Pla d'Urgell

Marc Solsona trasllada la xerrada Mollerussa avui al Teatre L'Amistat
Marc Solsona trasllada la xerrada Mollerussa avui al Teatre L'Amistat
L'Ajuntament de Mollerussa projecta la revitalització del Mercat Central

Els mollerussencs continuen fidels a la convocatòria anual de l'alcalde Marc Solsona, tal com es va constatar aquest divendres, en una nova edició de la xerrada Mollerussa avui. El primer edil va fer un repàs a l'acció de govern, passant de puntetes de l'àrea econòmica que considera pràcticament superada, tan sols amb la vista posada en l'objectiu de reduir l'endeutament fins al 75%.

Solsona va desplegar amb una curosa meticulositat els diferents projectes que està duent a terme o que té en projecte el consistori, en aquest cas sense massa novetats, ja que la majoria ja eren coneguts dels vilatans. Però sí que va desvetllar algunes novetats com és el cas del projecte de revitalitzar el Mercat Central. En aquest sentit, Solsona va explicar que el consistori ha adquirit set parades i alguns equipaments de la instal·lació, han la previsió de poder impulsar un espai gastronòmic, sobre el que no va donar massa detalls. Tot i així, sí que va voler destacar que aquest projecte no havia d'afectar els comerciants de la ciutat.

El delegat de l'ACN Oriol Bosch va conduir el torn de preguntes a l'alcaldeSegons fons dels propietaris que treballen actualment en el mercat, han sigut precisament alguns comerciants de la ciutat, els que han impedit fins ara la dinamització del Mercat Central, adquirint parades i deixant-les sense activitat. Segons les mateixes fonts hi ha un sector del comerç que no té gens d'interès que el Mercar Central es revitalitzi, en considerar-lo una competència.

Solsona va destacar alguns dels projectes coneguts, com el que està duent a terme a l'estació de trens i la futura estació d'autobusos, la iniciativa que pretén dinamitzar la zona, amb l'edifici dels germans Freixes en el que va presentar l'esbós dels nous usos de l'antiga discoteca Musicland.

També va donar detalls del projecte de l'avinguda Catalunya, amb la incorporació de Cal Castelló que s'ha de convertir en Club de Cultura i la construcció d'un pàrquing en la zona.

També va quedar pales que la piscina municipal ha viscut una temporada complicada amb un gran nombre d'episodis d'aldarulls i incivisme per part d'alguns col·lectius. Solsona va reconèixer que havia rebut la denúncia dels ciutadans, i va assegurar que l'Ajuntament haurà de prendre mesures dràstiques per la pròxima temporada.

Aquest malestar el van constatar alguns veïns en el torn de preguntes que van plantejar a l'alcalde, qüestions a les quals es van afegir les referents a la brutícia que hi ha als carrers deguts als excrements i pixades de gossos i l'incivisme, així com la manca d'il·luminació pública en algunes zones de la ciutat.

L'Ajuntament de Mollerussa projecta la revitalització del Mercat Central
comentaris