L'Ajuntament de Mollerussa tindrà un pressupost de 14,8 M d'euros, amb 619.000 euros per inversions

Vista de l'Ajuntament de Mollerussa
photo_camera Vista de l'Ajuntament de Mollerussa

L'Ajuntament de Mollerussa portarà a l’aprovació un pressupost inicial de 14.819.302 euros, que suposa una reducció del 6% respecte al de l’any anterior, i ho farà en un Ple extraordinari que tindrà lloc el proper divendres 21 de desembre. El pressupost de l’any passat va ser el més gran de la seva història, i va constar de 15.793.332 euros, 3 milions dels quals es van destinar al finançament de les obres de reforma del centre de la ciutat a través del Pla de Barris.

L’alcalde del municipi, Marc Solsona, assegura que amb aquest pressupost es torna a recuperar musculatura a l’estructura de l’Ajuntament després de la crisi i s’equilibren les macropartides ja que totes pivoten en el mateixos percentatges.

El del 2019 seria el pressupost més elevat  després del de l’any passat i gairebé igual que el del 2008

Solsona ha explicat que, amb aquest nou pressupost, s’incrementa el capítol de les despeses de personal, i també el de despesa corrent. L'alcalde ha explicat que l’increment d’aquest capítol es deu principalment a la posada en funcionament de l’Oficina d’Atenció Ciutadana, que implica una reestructuració interna de personal i noves contractacions, així com també per la contractació de quatre agents més de policia.

Pel que fa a l’augment previst de la despesa corrent, Solsona ha destacat una partida de 20.000 euros per al Pla de Protecció Animal, 30.000 euros per a l’elaboració de la relació de llocs de treball al consistori i també la contractació, per millorar l’eficiència, d'un sevei d'assesorament extern per dur el control de la concessió del servei de jardineria i un altre per elaborar un pla de xoc per a l’estalvi energètic.

Marc Solsona presentant els nous pressupostos

Inversions al casal d’avis, al camp de futbol i al carrer del Nord

Pel que fa al capítol d’inversions, Solsona ha explicat que inicialment es fixen en 619.000 euros quan en l’anterior pressupost van ser 2,9M d'euros ja que incloïen les obres del Pla de Barris. En aquest sentit, ha indicat que a aquesta partida s'hi sumaran 382.000 euros, romanents del Pla d’Inversió 2017-2018. Com a projectes destacats en aquest àmbit, l’alcalde s’ha referit als 113.000 euros del pla de supressió de barreres arquitectòniques, als 120.000 euros de la primera fase del pla de millora d’instal·lacions esportives, als 60.000 euros per a la renovació de parcs infantils, als 45.000 de la renovació de la calefacció del Casal per a la Gent Gran, els 60.000 euros per la renovació de la gespa del artificial del camp de futbol, als 50.000 euros per al sanejament del clavegueram del carrer del Nord, els 30.000 per arranjament de pàrquings i als 120.000 euros de les obres previstes a l’antic Musicland. Així mateix, també s’obre una partida per tal d’impulsar un concurs d’idees per donar un nou ús a la piscina municipal que ara està en desús amb la voluntat d’incrementar la làmina d’aigua i també integrar l’espai al parc municipal. També es preveu una partida de 30.000 euros per impulsar el programa social per a gent gran No et quedis a casa.

La partida destinada a amortitzar el deute creix

Per altra banda, l'amortització del deute puja un 6% i passarà a ser de 1,6M d'euros, un 11% del pressupost, segons ha indicat Solsona, que ha afegit que la previsió és que a finals del 2019 s’arribi a una ràtio d’endeutament del 74,3%, fet que significaria que s’aconseguiria baixar del 75% després de molts anys.

Comentaris