La ciutadania del Pla d’Urgell, l’Urgell, les Garrigues i el sud del Segrià, cridada a opinar en el programa Leader

Sigui quina sigui la vostra forma de participació, digueu-hi la vostra. En aquesta fase és extremadament important reivindicar i fer aflorar les necessitats reals de les comarques i aquesta és una bona oportunitat
Tallers Leader Ponent
photo_camera Tallers Leader Ponent

L’Associació Leader de Ponent, el Grup d’Acció Local (GAL) encarregat de desplegar i executar els fons Leader de la Unió Europea a les comarques del Pla d’Urgell, l’Urgell, les Garrigues i el sud del Segrià, obre un procés participatiu per recollir les opinions i possibles propostes de la ciutadania sobre les futures línies d’actuació a treballar en aquest territori.

Amb les dades recollides en el procés participatiu es redactarà l’Estratègia de Desenvolupament Local (EDL) de l’entitat, el document estratègic que definirà els objectius, les línies de treball i el pla d’acció per al territori pels pròxims anys (2023-2027). 

L’Associació Leader de Ponent desplegarà el procés participatiu de recollida de propostes en tres fases:

Enquesta en línia

amb la qual les persones interessades en participar en la consulta podran respondre en el formulari que es pot omplir en el web Leader Ponent. La finalitat d'aquesta eina és conèixer la visió personal de la població, sobre els projectes duts a terme els darrers anys i recopilar aportacions per tenir-les presents en les línies de treball de l’entitat.

Quatre tallers participatius

Tallers participatius Leader
Tallers participatius Leader

per opinar i debatre conjuntament les línies de treball a seguir per l’entitat de cara als anys vinents 2023-2027. Els tallers estaran dinamitzats per l'entitat Raiels i se’n realitzarà un a cada comarca de l'àmbit territorial de l'Associació al llarg del setembre de 2022:

▪ 15 de setembre de 12 a 14 hores al Castell de l’Albi.
▪ 20 de setembre de 18 a 20 hores al Centre d’Interpretació de la Pedra Seca de Torrebesses.
▪ 22 de setembre de 12 a 14 hores a Fòrum Maria Mercè Marçal d’Ivars d’Urgell.
▪ 29 de setembre de 18 a 20 hores al Local Cultural de Maldà.

Per assistir-hi, cal inscriure’s prèviament a través del web dels Tallers participatius EDL 2023-2027

Entrevistes personals 

es consultarà als agents locals de les comarques del Pla d’Urgell, l’Urgell, les Garrigues i el sud del Segrià per aprofundir en els objectius específics i àmbits de treball a tenir presents.

La gerent de L’Associació Leader Ponent , Teresa Fuentes convida la ciutadania a ser activa en la definició del futur de les terres lleidatanes:

Sigui quina sigui la vostra forma de participació, digueu-hi la vostra. En aquesta fase és extremadament important reivindicar i fer aflorar les necessitats reals de les comarques i aquesta és una bona oportunitat

Tanmateix, en el procés de redacció de l’estratègia del Grup d’Acció Local es tindran en compte els diferents plans, programes i estratègies de planificació territorial o sectorial existents en l’àmbit d’actuació garantint d’aquesta manera la integració i optimització d’accions per a l’assoliment dels propòsits previstos per als pròxims anys.

Convé ressaltar que un dels documents que s’agafarà com a referència és l’Agenda Rural de Catalunya, que juntament amb l’Atles de Món Rural, identifiquen les necessitats i reptes del territori rural per garantir-ne les condicions de vida i de desenvolupament. En aquest sentit, es realitzarà una sessió explicativa virtual el 8 de setembre per informar a la ciutadania de l’àmbit territorial de l’Associació Leader de Ponent sobre aquestes dues eines de referència per al conjunt del país.

L’Associació Leader de Ponent

és una entitat sense ànim de lucre constituïda l’any 2015 que té l’objectiu de promoure i donar suport a activitats que garanteixin el desenvolupament econòmic sostenible al món rural. Som un dels 11 Grups d’Acció Local (GAL) de Catalunya seleccionat pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. Els nostres eixos d’actuació són: Gestionar una línia d’ajuts per a la creació, ampliació o millora d’empreses al món rural; Desenvolupar projectes que responen a les necessitats de les terres lleidatanes i les seves comarques, així com coordinar i participar en altres projectes de cooperació amb altres Grups d’Acció Local; Organitzar jornades tècniques de formació; I crear espais de debat en diferents àmbits que incideixen en els diferents sectors lleidatans.

Comentaris