01.12.2022 |
Territoris.cat

L'escola El Timó fa servir la robòtica per treballar aspectes didàctics i pedagògics

L'equip docent del centre educatiu de Sidamon han sigut dels més primerencs en utilitzar el material didàctic que el Servei Educatiu del Pla d'Urgell ha posat a disposició de les escoles

Activitats amb el suport de robots a l¡'escola El Timo de Sidamon  (1)
Activitats amb el suport de robots a l¡'escola El Timo de Sidamon
L'escola El Timó fa servir la robòtica per treballar aspectes didàctics i pedagògics

L'equip docent de l'escola El Timo de Sidamon ha tingut molt d'interès a utilitzar el nou material didàctic, amb principis bàsics de robòtica, de què disposa el Servei Educatiu del Pla d'Urgell, concretament es tracta de les Bee bot, robots educatius, i el kid de Lego We Do, per iniciar en la programació.

L’Escola El Timó de Sidamon ha estrenat les Bee bots del Servei Educatiu del Pla from Plandora SCP on Vimeo.

Els docents del centre van rebre una formació bàsica per tal de conèixer el funcionament i les aplicacions didàctiques de les noves eines tecnològiques. Els Bee bot permès als nens i les nenes de l'escola treballar la robòtica d'una manera senzilla i des d'una edat primerenca de 3 anys. Han sigut un recurs fantàstic per iniciar als infants en l'entorn de la programació.

Amb aquestes eines també es treballa aspectes del comportament com la visió espacial, ja que s'han de desplaçar per un circuit i girar cap a un o l'altre costat, els més petits pas a pas i els més grans fent-se una representació mental del circuit.

Activitats amb el suport de robots a l¡'escola El Timo de Sidamon  (2)Es potencia la resolució de problemes, donat que tenen una tasca a complir i han de prendre decisions per tal de solucionar-lo. Utilitzen molt l'assaig error, i per tant a cada error han de tornar a pensar una possible resposta vàlida. La perseverança també hi juga un paper important. I es complementa amb el desenvolupament del raonament lògic, una estratègia a aplicar en tot el procés, ja que té molt pes en la robòtica.

L'equip docent de l'escola El Timó ha experimentat que, els nens i nenes quan utilitzen aquestes eines, desenvolupen aspectes com la seqüenciació, la lateralitat o la noció espacial, com han comentat anteriorment, però cal destacar el treball en equip, el respecte, la curiositat i la creativitat.

L'escola El Timó fa servir la robòtica per treballar aspectes didàctics i pedagògics
comentaris