02.12.2021 |
Territoris.cat

L'Espai Cultural dels Canals d'Urgell de Mollerussa reprèn les visites amb novetats

Escolars i particulars poden conèixer la transformació del secà al regadiu i la importància que va suposar a la zona de la mà de personatges reals

 

Cedida a l'ACN per l'Espai Cultural dels Canals d'Urgell
Pla obert de l'Espai Cultural dels Canals d'Urgell de Mollerussa, el 25 d'octubre del 2021. (Horitzontal)
L'Espai Cultural dels Canals d'Urgell de Mollerussa - Foto: cedida per l'Espai Cultural dels Canals d'Urgell
L'Espai Cultural dels Canals d'Urgell de Mollerussa reprèn les visites amb novetats

L'Espai Cultural dels Canals d'Urgell (ECCU) ha reprès les visites a escoles i particulars després de les restriccions per la covid-19 amb una renovada oferta pedagògica i educativa. A l'espera de les obres de remodelació de la sala d'exposicions temporals, a la visita guiada del museu s'ha reincorporat la història de la part humana dels canals d'Urgell amb una sèrie de personatges que narren com l'arribada de l'aigua a l'anomenat 'Clot del Dimoni' va transformar la vida de les persones que hi habitaven. A més, la visita guiada per als més petits va a càrrec de l'Isidor, el viatger en el temps que els acompanya durant el viatge pel museu i els explica la transformació del secà al regadiu amb la construcció dels canals d'Urgell.

Una altra novetat és la col·laboració entre la plataforma Canal Viu i la Fundació Canals d'Urgell

A l'oferta educativa elaborada per la Fundació Canals Urgell per complementar les visites a l'ECCU, aquest curs s'han afegit les visites naturals que ofereixen les associacions de la Plataforma Canal Viu per així enriquir tota l'oferta que es pot dur a terme no només al museu sinó al territori Canal.

Cedida a l'ACN per l'Espai Cultural dels Canals d'UrgellPla obert de l'Espai Cultural dels Canals d'Urgell durant una visita d'escolars, el 25 d'octubre del 2021. (Horitzontal)L'Espai Cultural dels Canals d'Urgell durant una visita d'escolars - Foto: cedida per l'Espai Cultural dels Canals d'Urgell

El museu, ubicat als baixos de la Casa Canal a Mollerussa, està obert de les vuit del matí a les tres de la tarda i cal fer reserva prèvia al telèfon 973 603 997 o al correu electrònic [email protected]. El preu de l'entrada general és de 4 euros, i de 3 euros la reduïda.

L'Espai Cultural dels Canals d'Urgell de Mollerussa reprèn les visites amb novetats
comentaris