05.06.2020 |
Territoris.cat

L'IEI presenta la biografia de Maria Mercè Marçal en el marc del 75è aniversariI

L'acte va tenir lloc en el Parc de l'Ermita d'Ivars d'Urgell, on es troba el monument dedicat a la poetessa del Pla d'Urgell

Acte presentació de la biografia de Maria Mercè Marçal
Acte presentació de la biografia de Maria Mercè Marçal
L'IEI presenta la biografia de Maria Mercè Marçal en el marc del 75è aniversariI

L'Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI) va trasladar aquest dissabte, els actes de commemoraciò del setanta-cinquè aniversari a la poblaciò d'Ivars d'Urgell, per presentar el llibre biogràfic de la poetessa d'aquest municipi del Pla d'Urgell Maria Mercè Marçal. El treball que porta per títol Maria Mercè Marçal. Una vida, la dut a terme la doctora en Filologia Lluïsa Julià. 

Acte presentació de la biografia de Maria Mercè MarçalL'acte es va dur a terne en el Parc de l'Ermita de la Mare de Déu de l'Horta on es troba el monument dedicat a l'ivrasenca il·lustre, i ha comptat amb la presencia del president de la Diputaciò Joan Reñè, l'alcaldessa d'Ivars Montserrat Coma, el poeta i assagista Jordi Pàmias, i Magda Marçal, poeta i germana de la biografiada, així com de l'autora Lluïsa Julià. 

Concert de Josep Tero a Ivars d'UrgellEl cantautor Josep Tero va participar en l'acte posant el colofó musical en el qual va presentar D’un mateix mar, un treball basat en dotze poetes mediterrànies de tots els temps i entre les que hi figura Maria Mercè Marçal.

L’obra, que és a les llibreries des del 22 de març i ha estat publicada per Galàxia Gutenberg, és fruit del treball de Lluïsa Julià, que feia anys que estudiava la vida i l'obra de l'escriptora Maria Mercè Marçal. El resultat és una biografia ambiciosa, extensa i apassionant, a més de ser la primera al voltant de la figura de la poeta catalana.

L’autora ha pretès mostrar tota la dimensió humana de Marçal i la seva relació amb la poesia, el feminisme i la política, el país d’una dona que se sentia pertànyer a la generació dels germans petits del Maig Francès". Per aquest motiu, el llibre destaca aspectes com ara la seva vida d'acció, des de la militància en el Partit Socialista d'Alliberament Nacional fins a la creació de Nacionalistes d'Esquerra, espais en què sempre va fer propostes transformadores des d'uns 'ulls de dona'.

L'IEI presenta la biografia de Maria Mercè Marçal en el marc del 75è aniversariI
comentaris