La Salle Mollerussa, formació en valors fonamentals i projecció de futur

Els alumnes preparen els projectes de robótica a l'INS La Salle
photo_camera Els alumnes preparen els projectes de robótica a l'INS La Salle

Publireportatge

Per la comarca del Pla d'Urgell i en especial la seva capital, Mollerussa, el Col·legi la Salle ha sigut el punt de partida d'un gran nombre de professionals que van iniciar la seva formació en aquest centre confessional. Malgrat tractar-se d'una escola amb un clar ideari religiós, s'ha caracteritzat per la seva emprenedoria i obertura al municipi i a la comarca seguint els principis fonamentals del seu fundador.

Aula d'activitats artistiques i plàstiques de l'INS La SalleEl centre dels Germans de les Escoles Cristianes arrenca la singladura a Mollerussa l'any 1905, o sigui més d'un segle, formant a les persones del Pla, i un clar compromís de vinculació amb l'entorn i les seves necessitats educatives.

Al llarg d'aquests anys el centre s'ha marcat com a objectiu, que les persones que passessin per les seves aules, en un futur puguin ser motor o partícips del desenvolupament de la societat, com a persones responsables i preparades i respondre a les necessitats del món laboral o intel·lectual

Amb aquesta voluntat, el col·legi va ser pioner en la formació Professional a la comarca. Vistes les necessitats del mercat laboral i de futures sortides per als joves van implantar els cicles que en un principi es va considerar que tenien més sortida, com podia ser la mecànica i l'electrònica en les seves diferents variants.

Reportatge web 2Però no satisfets amb aquest projecte el centre es va anar consolidant i adaptant a tots els canvis estructurals i socials que el convertien en referent amb la incorporació de la formació secundària i nous cicles, que d'una banda feien possible l'arrelament dels joves al territori i per altra la garantia de noves sortides professionals.

Reportatge web 4Entrat el segle vint-i-un, l'orde religiós cada cop transfereix més responsabilitat a l'entorn seglar de professionals, però sense abandonar els principis fundacionals, el que permet al centre avançar amb una mentalitat més oberta i compromesa, que ha premés qualificar la seva oferta educativa, adaptant-la a les necessitats educatives de l'entorn i a la demanda del mercat laboral. Això vol dir que ha desplegat un catàleg d'espais educatius que permet als joves no haver de desplaçar-se fora del seu àmbit social i familiar.

El centre obre un nou cicle sota la batuta de Llorenç Toldrà, un jove format en les files del col·legi, que recull la responsabilitat amb una clara voluntat de continuar el projecte dels seus antecessors i aportar un criteri amb el prisma d'emprenedoria que va recollir en els seus anys de formació en el centre.

La Salle afronta el nou curs amb un clar objectiu de cobrir escletxes formatives que existeixen a la comarca i fins i tot al territori, i en aquest sentit incorpora el Batxillerat d'Arts Plàstiques, que amb els d'Humanitats i Ciències Social, i Ciències i Tecnologia, completen la línia de secundària

En l'àmbit de la Formació Professional, el centre també completa la branca mecànica amb la incorporació de nous equipament de Xapa i Pintura. Pel que fa a un dels cicles estrella l'Automatització i Robòtica Industrial, els estudiants també comptaran amb nous equipaments pioners en aquesta especialitat. Una branca professional en la qual actualment existeix un important, demanda laboral.

Podeu fer una visita virtual al centre clicant en aquest enllaç

En el sector tecnològic, el centre ha trobat un nínxol professional amb una gran acceptació i sortida laboral, com és el Desenvolupament d'aplicacions multi plataforma (videojocs i oci digital), un grau superior que actualment compta amb una inserció laboral pràcticament garantida.

Reportatge web 3Si ens traslladem a l'àmbit administratiu, l'oferta també es força àmplia, des del Màrqueting i la publicitat, Comerç Internacional, passant per la Gestió administrativa. I com a variant social, des de fa un any també compta amb un cicle destinat a les Emergències Sanitàries.

Al marge de tota l'oferta formativa La Salle també treballa de manera constant en els aspectes pedagògics, en aquest sentit en l'àmbit dels idiomes, La Salle està acreditat per obtenir el Certificat B2 d'anglès homologat per la Universitat d'Òxford. Cal destacar que l'objectiu és que els alumnes de quart d'ESSO i primer de Batxillerat puguin obtenir aquesta acreditació en el mateix centre
Reportatge web 7

Per altra banda, en el marc dels objectius d'introducció tecnològica els alumnes de primer i segon d'ESO participen en tallers de robòtica, combinats amb els seus estudis obligatoris, per la qual cosa les aules compten amb eines de treball d'aquest àmbit.

La Salle vol ser un centre atent a les innovacions pedagògiques, modern, innovador i dinàmic. Que renova les instal·lacions per adaptar-les a les exigències d'un món en constant evolució i que participa activament en la vida de la ciutat i de la comarca. Un centre que creix cada dia en les relacions escola – pares implicant les famílies en el projecte educatiu que compartim.

comentaris