L'INS La Serra de Mollerussa comparteix projecte educatiu amb alumnes belgues i francesos

La col·laboració de l'entitat ACUDAM en la Fira Babel INS La Serra
photo_camera La col·laboració de l'entitat ACUDAM en la Fira Babel INS La Serra

Alumnes de l'INS La Serra de Mollerussa han organitzat aquest dimecres en el recinte del Teatre L'Amistat la Fira El Patio de Babel, una iniciativa que s'emmarca en el projecte europeu Erasmus+, que comparteix amb el centre Athènèe Simone Veil del municipi belga de Beaumont.

Fira Babel INS La Serra Erasmus+Els alumnes del Pla d'Urgell de quart d'ESO es van adherir al projecte internacional anomenat EL PATIO DE BABEL, coordinat pel centre belga, amb l'objectiu de fomentar l'aprenentatge de les llengües estrangeres en contextos reals.

Els alumnes de Beaumont, han treballat en els darrers mesos, jocs i activitats que han compartit amb els lleidatans, així com una col·lecció de llibres que deixaran al centre, i articles de gastronomia tradicional belga amb els que han obsequiat als companys. Tot plegat s'ha presentat en un entorn que simulava una fira, ja que els estudiants de L'INS La Serra van considerar que es tractava d'una de les activitats més representatives de la seva ciutat.

Fira Babel INS La Serra Erasmus+

El projecte pretén que els estudiants prenguin consciència de la riquesa que suposa la diversitat lingüística perquè reflecteix una realitat cultural i antropològica també diversa

La fira també ha servit per difondre els projectes que es desenvolupen al centre a través de tallers expositius i interactius, animats i preparats pels alumnes catalans i belgues, amb activitats lúdiques i orals en les diferents llengües parlades i estudiades en els centres.

L'INS La Serra i l'Athènèe Simone Veil, comparteixen el projecte amb el Lycée polyvalent Louis Armand de la població francesa d'Eaubone, i l'INS Mar de Aragón de la població aragonesa de Casp.

En el marc de les activitats del Patio de Babel, el dimarts es va dur a terme en la Biblioteca de l'INS La Serra, una Soiré Littéraire - tarda literària- una activitat en la qual es va fer lectura de poemes en diferents llengües, en la que hi va participar la poetessa Rosa Fabregat i representants de l'Editorial Godall.

comentaris