30.11.2021 |

Linyola es converteix en municipi amb velocitat 30

La senyalització s’ha completat amb senyals verticals en les carreteres d’accés des de Mollerussa, Bellcaire i Penelles, en aquests punts també s’han col·locat radars dissuasoris que alerten als conductors que superen la velocitat
La nova senyalització de velocitat 30 a Linyola
La nova senyalització de velocitat 30 a Linyola
Linyola es converteix en municipi amb velocitat 30

L’Ajuntament de Linyola va iniciar al mes de novembre el desplegament d’un projecte que pretén fomentar la mobilitat sostenible en el municipi. Un seguit d’actuacions que espera recollir en una nova ordenança de civisme, i mobilitat segura i sostenible, que s’aprovarà ben aviat.

Segons l’alcalde de Linyola Àlex Mases, el projecte comporta limitar la velocitat a 30 quilòmetres en tot el nucli urbà, per la qual cosa s’han pintat senyals horitzontals en la majoria de carrers del poble.

La nova senyalització de velocitat 30 a LinyolaLa senyalització s’ha completat amb senyals verticals en les carreteres d’accés des de Mollerussa, Bellcaire i Penelles. En aquests punts també s’han col·locat radars dissuasoris que alerten als conductors que superen la velocitat, i per altra banda recull dades per poder confeccionar estadístiques.

Mases assegura que la voluntat del consistori és aconseguir millorar els hàbits de l’ús dels vehicles en el nucli urbà, evitar les conductes incíviques i poder dissenyar nous espais d’estacionament.

Linyola ha de ser un municipi en el qual la prioritat sigui pels vianants en detriment dels vehicles

Segons Mases aquest projecte ha de comptar amb la complicitat de les noves generacions que han de prendre consciència de la necessitat de reduir l’ús dels cotxes. Per aquest motiu el consistori ha dissenyat un seguit de rutes per tot el poble, perfectament senyalitzades, que tenen com a objectiu que els nens i nenes es puguin desplaçar a l’escola El Sitjar, a peu o en bicicleta.

Camins escolars de Linyola (2)L’Ajuntament va senyalitzar tota la ruta amb uns llapis gegants que tenen la inscripció camí escolar. La campanya va acompanyada d’un fulletó informatiu en el qual es pot seguir el recorregut de les tres rutes escolars.

El compromís del consistori, al marge de la pedagogia del projecte, també vol aconseguir fomentar l’activitat física, dels escolars i també dels pares, per tal de poder evitar l’increment de circulació i la concentració de vehicles davant de l’escola en els horaris d’entrada i sortida, i evitar els inconvenients que provoquen.

Linyola es converteix en municipi amb velocitat 30
comentaris